Opinia Timisoarei

Cat de frig va fi in clasele din Timis. Doar 2 scoli de stat si 4 gradinite din Timisoara nu depind de Colterm. Unde s-a dat deja drumul la caldura?

TIMISOARA. Se anunta o noua iarna cu probleme legate de incalzire in scolile si gradinitele din Timisoara si din judet, pentru ca autoritatile sunt iarasi luate prin surprindere. Inspectoratul Scolar Timis a intocmit o situatie cu unitatile de invatamant care au asigurata incalzirea.

La Timisoara sunt doar 2 scoli de stat si 4 gradinite care au centrale proprii. Restul depind de Colterm.

In Municipiul Timisoara majoritatea unitatilor de invatamant sunt racordate la sistemul centralizat de incalzire, respectiv la COLTERM, care pana in prezent nu a pornit incalzirea. Deci in Timisoara unitatile de invatamant sunt neincalzite. Sunt cateva exceptii la unitatile de invatamant care dispun de centrale termice proprii: Gradinita PP2, Gradinita PP 53, Gradinita PP 48, Gradinita PP 45, Scoala Gimnaziala nr. 19 – un corp de cladire, scoala Speciala Profesionala ”Gh. Atanasiu” la care se adauga unitatile de invatamant particular care beneficiaza de incalzire in mare parte.

In judet sunt multe unitati care beneficiaza de caldura dar si unitati care considera ca bugetul este insuficient pentru plata caldurii cum este cazul Liceului Tehnologic Jimbolia, scoala Gimnaziala Jimbolia. Functioneaza caldura in Brestovat, Pischia, Dumbrava, Giroc, Sacalaz, Manastiur, Biled, Curtea, Moravita, Tormac si altele .

Probleme legate de incalzire au urmatoarele unitati de invatamant: Scoala Gimnaziala Sandra – este debransata de la reteaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea sa semneze un nou contract cu unitatea de invatamant, Scoala Primara Cornesti si Gradinita Cornesti nu sunt aprovizionate cu lemne pentru incalzire„, transmit reprezentantii ISJ Timis.

Va reamintim, anul trecut, zeci de mii de elevi din Timisoara au fost trimisi sa invete acasa online din cauza frigului din clase cauzat de proasta gestionare a Colterm de catre administratia Fritz.

Exit mobile version