Opinia Timisoarei

Cat dai pe un drum cu avionul pana la Bucuresti, 200 de euro sau 20? Explica intr-un interviu VIDEO Daniel Idolu, directorul Aeroportului Timisoara!

TIMISOARA. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara sta sub semnul unor transformari care l-au dus in ultimii ani in tot mai multe topuri europene de profil. Iar cel mai important, Timisoara e tot mai cautata de companii. Despre aceste schimbari ne vorbeste, intr-un interviu, directorul Aeroportului Timisoara Daniel Idolu.

Cresterea numarului de pasageri cu 26% anul trecut ne-a plasat pe locul 5 in Europa intre aeroporturile cu trafic de sub 3 milioane de calatori„, explica directorul Aeroportului International Timisoara.

Si romanii se aliniaza trendului european: calatoresc tot mai mult cu low-cost.

Din anul 2014, numarul pasagerilor care calatoresc cu avionul cu companii low cost – low fare l-a depasit pe cel al pasagerilor care calatoresc cu companii traditionale, si asta la nivelul intregii Europe. In 2015, proportia a fost deja de 56% – 44% in favoarea companiilor low cost – low fare. Era normal ca acest trend sa ajunga si in Romania si, evident, in Timisoara. Pe aeroportul nostru cel mai important operator este WizzAir. Si anul acesta intra pe piata din Romania, chiar la Timisoara, cea mai mare companie aeriana din Europa, Ryanair, care este tot o companie low cost. Ca sa va dati seama cat de important e acest lucru, va spun ca Ryanair are in total mai multi pasageri decat are toata alianta Star Alliance care e condusa de Lufthansa„, sustine Daniel Idolu.

Gandul ca vor putea merge pana la Bucuresti cu avionul la preturi mult sub cele ale CFR ii incanta pe timisoreni.

Eu va intreb, ce conteaza cand trebuie sa calatoresti la Bucuresti cu avionul? Traditia si mandria de a merge cu o companie traditionala la pretul de 200 de euro sau faptul ca poti sa mergi cu 20 de euro cu o companie low cost?„, se intreaba directorul AIT.

Ce va insemna pentru Timisoara venirea Rynair?

Venirea Ryanair va insemna ca pana in 2017 numarul pasagerilor care vor trece prin Aeroprotul Timisora va creste cu peste 50%! Eu cred ca prin prezenta aceste companii va creste si numarul turistilor britanici, de exemplu, care vor calatori la Timisoara. Negocierile pentru aducerea lor aici au fost destul de grele… Ganditi-va ca Ryanair este un urias. Probabil ca are o cifra de afaceri mai mare ca PIB-ul Romaniei…„, mai spune Daniel Idolu.

Despre toate acestea, dar si despre multe alte subiecte, aflati in interviul VIDEO de mai jos, pe care directorul Aeroportului International Timisoara Daniel Idolu l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Exit mobile version