Opinia Timisoarei

Cat costa ‘capsunul’ cu Internet si mufe de incarcat telefoane si laptopuri din Parcul Copiilor din Timisoara?

TIMISOARA. Vesti bune pentru timisorenii care isi duc prichindeii in Parcul Copiilor si vor sa stea pe Internet. Dupa cum opiniatimisoarei.ro a informat deja, reprezentantii primariei au montat recent in parc un dispozitiv la care timisorenii isi pot incarca telefoanele, tabletele si laptopurile si care le va oferi si WiFi gratuit.

CITESTE SI: In Timisoara iti poti incarca telefonul, tableta sau laptopul in parc. Ce este un Strawberry Tree? VIDEO!

Este vorba asadar de Strawberry Tree, primul incarcator public pentru dispozitive mobile din lume care foloseste energia solara, sustin reprezentantii Primariei Timisoara, care au montat un astfel de stalp in Parcul Copiilor, la intrarea de langa Palatul Administrativ.

Practic, este o premiera nationala pentru Timisoara, care ne-a costat putin peste 22.000 de euro, cu tot cu TVA. Avem insa si beneficii: firma care a montat „capsunul” in parc il si intretine vreme de doi ani, se lauda reprezentantii municipalitatii. Strawberry Tree a fost achizitionat prin licitatie publica, cu aproape 100.000 de lei.

„Strawberry Tree a fost achizitionat cu 98.900 de lei, cu TVA inclus si mentenanta pe doi ani. Firma care a castigat licitatia se numeste SC Sun Smart Solution SRL”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Bateriile reincarcabile ale „capsunului” acumuleaza energia si fac dispozitivul sa functioneze timp de 14 zile fara soare. Strawberry Tree are 16 tipuri de cabluri de incarcare pentru telefoane mobile, camere foto si camere video, mp3 playere, tablete si inclusiv laptopuri, insa doar modele de laptopuri aparute pana in 2013.

Firma despre care vorbesc cei din primarie este singura care distribuie astfel de dispozitive, produse in fond de o companie din Serbia.

„Noi suntem Sun Smart Solution SRL si reprezentam cu drept de exclusivitate Strawberry Energy LLP din Serbia. Credem ca intr-o zi intreaga lume va fi alimentata cu energie curata si dorim sa contribuim pentru a face lumea un loc mai bun. Pornind de la convingerile acestea, am inventat primele incarcatoare solare publice din lume”, se arata in descrierea firmei.

In Europa au fost montate 12 astfel de dispozitive, din care 10 in Serbia si 2 in Bosnia si Herzegovina.

Exit mobile version