Opinia Timisoarei

Carne expirata de 1 an, gasita in restaurantele de fite din zona Unirii, la Timisoara. Inspectorii OPC tin la secret numele localurilor amendate, de frica proceselor

TIMISOARA. Carne expirata si de un an de zile indesata in congelatoare sau fleici tinute in galeti de vopsea lavabila. Asta au gasit inspectorii OPC in cadrul controalelor efectuate in Timisoara in ultimele doua saptamani.

CITESTE SI: Comuna de langa Timisoara spre care au migrat mii de tineri. Se dau terenuri pentru ei si se ridica o gradinita noua. Ce alte proiecte sunt in lucru 

Cei de la Protectia Consumatorului anunta ca au inchis 7 restaurante, majoritatea din zona Unirii. Neregulile gasite aici au fost numeroase.

In locatii care se afla chiar in punctul zero au fost descoperite nereguli grave. Produse alimentare, materie prima, si aici discutam de carne, produse din carne, oua sau alte asemenea, care erau expirate, unele din ele de peste un an de zile, in anumite situatii. Discutam despre produse neconforme, spre exemplu, gasite intr-o singura bucatarie, de peste 100 de kilograme de produse neconforme, materie prima, sau situatii de depozitare incorecta, adica discutam de peste crud care statea de aproximativ 3 ore la o temperatura de peste 25 de grade, sau in marea majoritate a cazurilor ouale erau introduse in blocul alimentar fara a fi dezinfectate, iarasi un factor total nepermis… Chiar o locatie, la cativa metri de unde ne aflam (zona Unirii), am gasit produsele alimentare depozitate in galeti de lavabila e absolut inacceptabil„, a declarat Sorin Susanu, noul comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis.

Nu au fost insa singurele nereguli gasite.

S-a aplicat legea prevenirii. Erau informatii lipsa din meniu, majoritatea nu aveau alergenii trecuti sau faptul ca provin din produs congelat. Acestea intra in legislatia prevenirii si aici s-au aplicat avertisment… Au fost numeroase produse care nu aveau elemente de identificare. Discutam despre produse care au fost preparate, probabil si servite si ulterior congelate pentu a fi servite din nou unor clienti. Cat si aspecte care tin de siguranta efectiva a lucratorilor din spatiul alimentar pentru canu intr-un singur caz tencuiala cadea, nu exista gresia sau faianta, fire efectiv inclusiv de 380 atarnate deasupra angajatilor sau se fuma in blocul alimentar in locul de lucru si chiar erau deranjati ca de ce sa nu faca asta” spune Sorin Susanu, comisarul sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis.

De frica proceselor, comisarii OPC nu dezvaluie numele restaurantelor in care au gasit dezastru

Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis nu a facut insa publice numele restaurantelor care au fost sanctionate sau a caror activitate a fost suspendata, deoarece conducerea se teme de procese in instanta.

Nu va pot spune nominal, pentru ca procedura nu prevede chestiunea asta. Din pacate si pentru mine e o mare suparare asta, dar majoritatea sunt din zona centrala, adica punctul 0. Nu pot sa va zic efectiv numele. Am pierdut in instanta pe partea asta pentru ca au spus ca le-am prejudiciat imaginea, iar legea nu prevede cu exactitate chestiunea asta si nu am avut cum sa ma justific„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Sorin Susanu, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Vest Timis.

Controalele facute de OPC vor continua si in perioada urmatoare, iar comisarii vor merge si prin pietele din Timisoara si din judet pentru a-i verifica pe cei care se ocupa cu comertul de produse alimentare.

Foto: Arhiva

Exit mobile version