Carnati deliciosi, pe saturate, intr-un festival stropit din plin cu vin, nu departe de Timisoara. Foto

Carnati deliciosi pregatiti chiar sub privirile vizitatorilor prezenti la festival, carne proaspat macinata, sarmale si preparate din porc, toate acestea vor fi, la final de octombrie, la unul dintre cele mai faimoase evenimente de acest fel, Festivalul carnatilor de la Bekescsaba, din Ungaria.

Este vorba de un festival devenit deja traditional care anul acesta ajunge la cea de-a 23-a editie. Evenimentul va avea loc in perioada 24-27 octombrie, iar organizatorii se asteapta ca numarul vizitatorilor sa depaseasca 100.000.

carnati5

De buna dispozitie se vor ocupa interpretii de muzica populara din aceasta tara, dar si din strainatate. Evenimentul se va desfasura in Sala Sporturilor si in imprejurimi.

In cadrul festivalului are loc si sarbatoarea vinului.

carnati7

Carnatul din Csaba este un „hungarikum” celebru si pe plan international, un produs alimentar protejat de Uniunea Europeana cu indicatie geografica, acest produs poate fi cumparat in timpul festivalului de la mai multi producatori din tara.

 

 

Pe parcursul festivalului, vizitatorii vor putea participa la concursuri de carnati, incepand de la framantarea de carne si pana la competitia carnatilor uscati, respectiv pregatirea si gustarea de feluri legate de taierea de porci (sarmale, jumari, etc).

Vor fi organizate zilnic demonstrari de taiere de porc unde participanti vor putea vedea diferite obiceiuri ale regiunii.

Carnatii de Csaba se prepara din anul 1890, dar au devenit faimosi abia dupa 1990.Pana in zilele noastre Festivalul a ajuns sa fie una dintre cele mai cunoscute manifestari gastroculturale din Ungaria si Europa Centrala si de Est, dispunand de cea mai mare forta de atractie turistica incepand din anul 1997.

De la Timisoara la Bekescsaba sunt 140 de kilometri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dragilor romani din redactia OT, expresia „carnati deliciosi, pe saturate” din titlu este un pleonasm in sensul invers. Daca ceva este delicios, deci o delicatesa, deci rar, nu poate fi si pe saturate in acelasi timp. Oricum chiar daca ungurii sunt renumiti pentru carnatii lor, si-i poate permite oricine, nu poti sa-i numesti delicatesa, carnea de porc inca se gaseste din belsug peste tot. Nici macar Parmigiano Regiano nu poate fi numita o delicatesa, desi de produce doar intr-o singura regiune a Italiei.

  2. Din pacate ,ca si la noi,la festivaluri gen…berea timisoreana sau salonul vinului,un loc unde te duci sa gusti,sa descoperi si MAI ALES sa faci cumparaturi sunt niste tarife de acces LIPSITE DE CEL MAI ELEMENTAR bun simt!!!!azi maine,si la magazine unde mergi sa-ti cumperi…uleiul,zaharul,rosiile sau painea vei plati….BILET DE INTRARE!Astia chiar s-au tampit!!!Asa a fost si la bekescsaba ieri,unde era un tarif de,,,dumping care m-a facut sa ma las pagubas si mai bine m-am dus la Supermagazin si mi-am luat…patru sortimente de carnati csabai …fara tichet de intrare!!!