Opinia Timisoarei

Care este mai tare? iPad Air 2 contra Samsung Galaxy Tab S 10.5

Apple a lansat, joi seara, tableta iPad Air 2, cea mai subtire din lume. Insa va reusi sa ii tina piept principalei rivale, Samsung Galaxy Tab S 10.5? Trusted Reviews a comparat cele doua gadgeturi pentru a vedea care este mai bun.

Aspect

iPad Air 2: Carcasa de aluminiu, 6,1 mm grosime, 331 de grame, disponibila in culorile gri, auriu si argintiu.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Caracasa din plastic, 6,6 mm grosime, 465 de grame, disponibila in culorile bronz si alb.

Verdict: Apple are cea mai subtire tableta de pe piata. De asemenea, ea se remarca printr-un design premium. Nici Samsung nu sta rau la acest capitol, insa paleste in fata rivalului sau.

Ecran

iPad Air 2: Ecran Retina cu diagonala de 9,7 inchi si rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Ecran Super AMOLED de 10,5 inchi cu rezolutie de 2.560 x 1.600 pixeli.

Verdict: Apple nu a imbunatatit rezolutia tabletei fata de generatia anterioara, insa a acoperit display-ul cu un strat anti-reflexie, pentru a oferi o mai buna claritate si vizibilitate a imaginilor.

Galaxy Tab S are mai multi pixeli decat iPad, avand in vedere ca are si o dimensiune mai mare. Culorile sunt vii, pozele fiind redate la o calitate superioara. Totusi, e greu sa faci o diferenta intre cele doua, asa ca publicatia citata a sustinut ca este egalitate la acest criteriu.

Procesor

iPad Air 2: Procesor principal A8X si procesor secundar M8.

Samsung Galaxy Tab S 10.5: Procesor Exynos 5 Octa 5420 si 3GB RAM.

Verdict: A8X ar trebui sa fie de 12 ori mai rapid decat procesorul cu care era dotata prima generatie de iPad-uri si cu 180% mai bun la capitolul grafica. Mai mult, pentru aplicatiile de fitness, Apple foloseste un co-procesor M8, pentru a nu suprasolicita tableta. Cei de la Samsung au unul dintre cele mai puternice procesoare integrate in dispozitivele Android, deci si aici este egalitate.

Exit mobile version