Opinia Timisoarei

Care este ingineria financiara care a aruncat Poli Timisoara in Liga a III-a? Vezi aici manevra lui Marian Iancu!

Ingineria financiara prin care Marian Iancu a atras mania oficialilor FRF s-a produs la inceputul anului in curs, cand patronul clubului alb-violet a solicitat, in virtutea articolului 250 din Legea 31 a societatilor comerciale, aprobarea unei divizari partiale a societatii care sustine clubul de fotbal.

La acel moment, SC FC Politehnica Timisoara SA avea la Directia Generala a Finantelor Timis o datorie de 9 milioane de lei, adica 2,2 milioane de euro.

Prin divizare, Iancu a pasat o datorie de 7 milioane de lei la o nou-infiintata firma, BKP Faber. Odata cu acest pasiv, a transmis si un activ reprezentand un teren de 20 de hectare in Sacosu Turcesc, care fusese executat o data de Fisc, dar nu s-a reusit gasirea unor cumparatori interesati de achizitie.

In noua firma, a intrat ca actionar o alta societate a lui Iancu, BKP Management Invest, care detine si 19% la SC FC Politehnica SA, si care  pretindea o returnare de TVA, care ar fi acoperit datoria la Fisc.

In aceste conditii, Finantele au atacat divizarea in instanta, insa Tribunalul Timis s-a pronuntat, in 9 februarie 2011, asupra legalitatii operatiunii dispuse de Iancu.

In 11 martie, divizarea a devenit oficiala, fiind inscrisa la Registrul Comertului Timis. In ciuda acestei avizari juridice, DGFP Timis a sesizat ANAF-ul asupra divizarii si a consecintelor fiscale, care se puteau constitui intr-un precedent periculos pentru mediul de afaceri care sustine fotbalul romanesc…

Exit mobile version