Opinia Timisoarei

Carantina din alte tari nu se aplica si in Romania. Anuntul premierului Ludovic Orban despre parada de 1 Decembrie

Anglia, Franta, Germania, Belgia sunt doar cateva dintre tarile care au impus carantina pe teritoriul lor in urma cresterii alarmante a cazurilor de infectare cu Covid-19. Romania nu se afla insa in situatia acestor state.

CITESTE SI: 44 de oameni in stare grava la Terapie Intensiva, in Timisoara si in judet. Avem aproape 300 de noi imbolnaviri cu COVID si 23 de focare active. Unde au aparut ultimele infectari 

Asta sustine premierul Ludovic Orban, care considera ca autoritatile au luat mult mai devreme masurile impuse in alte state, iar prin aceste decizii numarul de infectari a fost limitat in tara noastra. Premierul spune ca daca va fi nevoie de noi masuri de restrictie in Romania, acestea vor fi impuse, dar numai dupa o analiza serioasa.

Masurile luate de diferite tari europene au fost luate in urma unei cresteri dramatice a numarului de cazuri. Romania, de exemplu, nu se afla in situatia altor tari ca numar de infectari si mai ales ca ritm de crestere a numarului de infectari zilnice. Noi am prevazut astfel de masuri. Uitati-va ce masuri a luat Germania, sa inchida restaurantele, teatrele. Noi am inchis peste tot unde s-a depasit rata de trei la mie aceste activitati. Noi am interzis inca de la prelungirea starii de urgenta evenimentele private de tip nunti, botezuri, mese festive si alte activitati care aduna foarte multa lume la un loc si unde nu se respecta regulile de protectie sanitara. Noi am luat astfel de masuri, numai ca masurile sunt conditionate de depasirea unui anumit indice de raspandire a virusului in cadrul comunitatii…CNSU se intruneste de regula luni, pentru actualizarea saptamanala a situatiei cu tarile si pentru, eventual, adoptarea altor masuri care sunt necesare. Avem in evaluare posibile masuri. Daca vom lua vreo decizie suplimentara o vom face publica„, a subliniat premierul.

Ludovic Orban a vorbit si despre modul in care romanii vor sarbatori in acest an Ziua Nationala. Avand in vedere pandemia, parada de 1 Decembrie va fi anulata, scrie hotnews.ro.

Cu siguranta nu va mai fi acea parada. Cu siguranta, nemaifiind parada, nu va mai exista motiv ca oamenii sa asiste la parada. Va fi o sarbatorire in conditii mult mai stricte, care sa tina cont de numărul maxim de persoane in spatiu deschis care pot sa participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli pe care le vom respecta cu strictete„, a mai spus Ludovic Orban.

Va reamintim, in ultimele 24 de ore au fost raportate 5324 de cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus, iar pana in prezent 7067 de oameni si-au pierdut viata.

Exit mobile version