Opinia Timisoarei

Carantina de noapte pentru nevaccinati, vacanta doua saptamani pentru toti elevii, Certificatul verde COVID si masca obligatorii. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat deciziile luate in sedinta in care s-au analizat masurile ce trebuie luate pentru oprirea pandemiei, dupa ce Romania a ajuns sute de morti si aproape 19.000 de nou infectati pe zi.

Daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu-i asa. Haideti sa vedem in vestul Europei unde lumea s-a vaccinat in masa s-au relaxat, practic, pandemia nu mai are impact. La noi s-a declansat o adevarata catastrofa cu sute de decese in fiecare zi, cu zeci de mii care se infecteaza. Daca vreti sa terminam cu aceasta pandemie, vaccinati-va! Nu-i credeti pe cei care va mint ca ar fi periculos, ca se intampla nu stiu ce. Scapati cert de forme grave de boala. Pana va convingeti, din pacate, e nevoie de restrictii, prin care putem sa avem grija de cei mai vulnerabili.

Este evident ca scolile sunt puternic afectate si prin elevii infectati si prin profesorii care se imbolnavesc. De luni, saptamana viitoare, ar fi vacanta pentru cei mici. S-a decis ca aceasta vacanta sa fie valabila nu numai pentru ciclul primar, ci si pentru gimnaziu si liceu, timp de 2 saptamani.

Masca redevine obligatorie peste tot, la interior si exterior„, spune presedintele Klaus Iohannis

Presedintele a precizat ca vineri Guvernul va stabili mai multe restrictii. Intre acestea certificatul verde obligatoriu la majoritatea activitatilor, limitarea deplasarilor pe timp de noapte pentru nevaccinati.

Toate aceste masuri intra in vigoare de luni.

Restrictii:

– toti elevii vor intra in vacanta, de luni, timp de doua saptamani
– masca redevine obligatoriu peste tot si in interior si in exterior
– restrictii de circulatie noaptea, exceptie facand cei vaccinati si cei cu legitimatia de serviciu
– in timpul zilei, in majoritatea situatiilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde

Stire in curs de actualizare

Exit mobile version