Opinia Timisoarei

Captura uriasa de ingrasamant de azot, tinut sub cerul liber, nu departe de Timisoara

TIMISOARA. Un control al politistilor de la Serviciu Arme Explozivi si Substante Periculoase a dus la capturarea unei cantitati impresionante de ingrasamant.

CITESTE SI: Amenda 10.000 de lei si masina confiscata. Nesimtirea fara margini a unui tanar de 23 de ani din Timis 

Oamenii legii au descins la Cheveresu Mare pentru a verifica modul in care sunt detinute si pastrate ingrasamintele chimice de catre agricultori.

Politistii au descoperit nu mai putin de 67.800 de kilograme de ingrasamant de azot, care erau detinute de trei agricultori si erau depozitate pe terenul unui fost CAP. Intreaga cantitate se afla sub cerul liber, desi ar fi trebuit tinuta in spatii protejate, pentru a nu se produce scurgeri insemnate din sacii in care era ambalata.

Oamenii legii au confiscat intreaga cantitate, iar proprietarii s-au ales cu dosare penale

In urma verificarilor efectuate, au fost identificate 67.800 de kilograme de ingrasamant de azot depozitate intr-un spatiu neacoperit si neasigurat, fara a fi respectate conditiile legale privind depozitarea ingrasamantului.

In cauza, au fost intocmite 3 dosare penale cu privire la savarsirea infractiunilor de nesupravegherea si neasigurarea depozitelor de deseuri si substante periculoase si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor numai ambalate si in locuri protejate, intreaga cantitate de ingrasamant fiind indisponibilizata pana la finalizarea cercetarilor„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Exit mobile version