Opinia Timisoarei

Captura record de droguri. 5 tone de precursor de heroina si 20 de kg de cocaina, confiscate in vestul tarii

Tone de anhidrida acetica, un precursor pentru heroina si 20 de kilograme de cocaina au descoperit oamenii legii la Vama Nadlac.

CITESTE SI: Trafic ingreunat pe o sosea intens circulata din vestul tarii. Un tir a blocat o banda intreaga dupa un accident. Ce surpriza au avut politistii ajunsi la fata locului 

Cele 5 tone de precursor pentru heroina dar si cele 20 de kilograme de cocaina de puritate 99% se aflau intr-un ansamblu de vehicule ce urma sa tranziteze Romania.

Descoperirea uimitoare a fost facuta de catre politistii de frontiera, in urma unui control vamal de rutina.

Politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac au anuntat imediat procurorii DIICOT.

‘In urma unui control de rutina, efectuat in data de 22 august de catre Poliţia de Frontiera in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, asupra unui ansamblu de vehicule inmatriculat in strainatate, care era condus de un cetaţean strain, au fost descoperite cantitaţile de aproximativ 5 tone anhidrida acetica şi 20 kg de cocaina, de o puritate de aproximativ 99%. (…) Ansamblul de vehicule urma sa tranziteze Romania. Este vorba de un ansamblu de vehicule de tip TIR. Anhidrida acetica era depozitata in recipiente de o tona, iar cocaina era ambalata in pungi de plastic’, a declarat Felix Banila, şeful DIICOT, intr-o conferinta sustinuta vineri in Capitala.

Anhidrida acetica este substanta de baza necesara in prepararea heroinei, un drog ce provoaca dependenta chiar si de la primul consum. Din cele 5 tone de precursor ar fi urmat sa fie preparata aproximativ o tona de heroina.

Soferul va trebui sa dea socoteala acum oamenilor legii pentru cantitatea enorma de precursor pe care o transporta, precum si pentru cele 20 de kilograme de cocaina gasite in vehicule. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Exit mobile version