Opinia Timisoarei

Captura impresionanta de tutun facuta de politistii de frontiera. Au oprit marfa de aproape 3 milioane de euro

Un control de rutina la punctul de trecere al frontierei de la Nadlac s-a incheiat cu confiscarea unei cantitati mari de tutun ascuns in remorca unui tir.

CITESTE SI: Tragedie la o intrecere de rafting. Un om a murit dupa ce o barca de opt persoane s-a rasturnat. Operatiune de salvare in doua judete. Foto 

Un sofer bulgar ce conducea un tir inmatriculat in tara sa natala a ajuns in vama Nadlac vineri, in jurul orei 21. A urmat un control amanuntit al autotrenului, iar in remorca, ambalat in cutii de cartons, politistii de frontiera si vamesii romani au gasit tutun de narghilea.

Tirul a ramas in punctul de trecere al frontierei pana sambata dimineata, cand o echipa formata din politisti de frontiera si reprezentanti ai Autoritatii Vamale Romane au continuat cercetarile si au gasit in remorca o cantitate totala de 22 de tone de tutun de narghilea, care ar avea o valoare totala de aproape 3 milioane de euro.

In urma inventarierii, a rezultat cantitatea totala de 22.000 kg tutun pentru narghilea. De asemenea, in cadrul verificărilor efectuate, soferul mijlocului de transport nu a putut prezenta documente care să ateste provenienta acestora. Intreaga cantitate de tutun, estimata la o valoare de 2,9 milioane euro, a fost ridicata de catre autoritati in vederea expertizarii si continuarii cercetarilor. In cauză urmeaza a se intocmi dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de „detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii”, prev. de art. 452, alin. 1, lit. d si h din Codul Fiscal al României si folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art. 272 din Codul Vamal al Romaniei„, transmit reprezentantii Politiei de Frontiera.

In acest caz, autoritatile romane au beneficiat de sprijinul administratiilor vamale din Belgia si Germania.

 

Exit mobile version