Opinia Timisoarei

Cantaretul Nicu Novac si seful vanatorilor din Caras Severin, prinsi la braconaj in Rezervatia Cheile Nerei?

Lupul, paznic la oi? Seful AJVPS, Mircea Ciobanu, a fost prins la braconaj in Parcul National Cheilei Nerei-Beusnita, impreuna cu cantaretul de muzica populara Nicu Novac, scrie Express de Banat.

Cei doi ar fi fost la vanatoare, intr-un grup de 9 persoane, tocmai in rezervatie, or aceasta este protejata prin lege.

Lucratorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, in cursul zilei de ieri, 12 februarie a.c., pe raza localitatii Sasca Montana au identificat un numar de 9 persoane, cu varsta cuprinse intre 30 si 65 ani, ce se aflau la o vanatoare organizata, existand si o autorizatie in acest sens. Intrucat exista indicii cu privire la faptul ca acestia se aflau la vanatoare in Parcul National Cheile Nerei-Beusnitei, politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj. In urma activitatilor au fost ridicate in vederea cercetarilor si noua arme de vanatoare„, se arata intr-un comunicat al Politiei Caras Severin.

Contactat de reporterii Banat Express, directorul Parcului National Cheile Nerei Beusnita, Stefan Dascalu, a confirmat incidentul. „Este o ancheta in curs de derulare. Trebuie sa vedem cine a organizat partida, cine a emis autorizatia. Cert este ca, dupa Lege, organizatorul trebuie sa suporte consecintele”. Acesta a adaugat ca cei care au participat la actiunea de vanatoare detineau autorizatie, dar potrivit Legii, pe raza unui parc national vanatoarea este strict interzisa. Mai mult, legislatia in vigoare nu permite nici macar vanatoarea in apropierea Parcurilor Nationale, deoarece vietuitoarele protejate trebuie sa dispuna de o asa zisa „zona de liniste”.

Citeste mai multe aici!

Exit mobile version