Opinia Timisoarei

Candva cel mai mare SPA din Europa, azi o ruina in Banat! Jurnalist britanic socat de ce a gasit: Ar trebui sa le fie rusine autoritatilor

Realizatorul documentarului Wild Carpathia, jurnalistul britanic Charlie Ottley, s-a aratat socat de stadiul de degradare in care se afla o parte a cladirilor din statiunea Baile Herculane si de nepasarea aratata de autoritatile romane, care lasa in paragina ceea ce el considera a fi adevarate comori nationale si chiar europene.

CITESTE SI: O mare companie aeriana low-cost schimba regimul la bagaje. Cu ce te vei putea urca in avion fara sa platesti? 

Ottley se afla in aceasta perioada in Romania, pentru filmarea unui nou proiect, prin intermediul caruia si-a propus sa prezinte cultura, gastronomia si frumusetile Romaniei.

Zilele trecute, echipa BBC a vizitat Banatul, facand mai multe opriri in judetele Timis si Caras-Severin. Dupa ce au filmat in Timisoara sau in Parcul National Cheile Nerei, britanicii au poposit si in statiunea Baile Herculane, publicand pe pagina dedicata proiectului un filmulet in care prezinta dezastrul din cladirea care adapostea pe vremuri cel mai mare SPA al Europei: Baile imperiale sau Baile Neptun.

CITESTE SI: E mare nevoie de sange la Timisoara! Oamenii, chemati sa doneze. Vii si tu? 

Pe vremuri oameni din intreaga lume veneau aici. Aristocratii obisnuiau sa mearga la Baile Herculene, pentru a se bucura de apele tamaduitoare. Aceasta cladire era opulenta, magnifica, oamenii veneau aici sa se vindece. Priviti in ce stare se afla insa acum, dupa ce a fost vanduta de stat unor investitori privati. (…) Cladirea se afla in aceasta stare de degradare de 20 de ani deja si nimeni nu face nimic pentru a o salva. E prea multa birocratie, nu sunt destui bani si, sincer, se pare ca nimeni nu are vointa sau dorinta de a face ceva”, declara Ottley, care afirma ca autoritatilor romane ar trebui sa le fie rusine de starea in care se afla cladirea.

Jurnalistul britanic face un apel catre romani, pe care ii indeamna sa ia masuri pentru a salva aceasta cladire de patrimoniu, care va ajunge sa se prabuseasca in cativa ani.

Mai multe pe reper24.ro.

 

Exit mobile version