Opinia Timisoarei

Candidatura lui Nicolae Robu la Primaria Timisoara din partea PNL, incerta. Semnalul dat de Ludovic Orban

Se vor respecta criteriile de integritate. Asta spune liderul PNL Ludovic Orban care lasa sa se inteleaga ca primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, nu poate candida din partea liberalilor pentru nou mandat, pentru ca este trimis in judecata de DNA. In aceeasi situatie se afla si Nicolae Robu, primarul PNL de la Timisoara, noteaza stiripesurse.ro.

Pana la 1 martie organizatiile judetene trebuie sa stabileasca lista candidatilor. Decizia organizatiei judetene trebuie votata in BPN. Cu siguranta avem criteriile de integritate prevazute in statut. De exemplu, daca cineva e trimis in judecata nu poate sa candideze. Statutul este obligatoriu de respectat de toate organizatiile„, a declarat Orban.

Catalin Chereches a fost reales in 2016 desi se afla in arest preventiv, intr-un dosar DNA. Edilul are doua dosare penala in judecata, unul in ancheta si unul clasat.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2019, alaturi de alti inculpati, in dosarul privind casele nationalizate.

Nicolae Robu a anuntat in mai multe randuri ca, daca nu va putea candida din partea PNL, se va duce independent in cursa pentru Primaria Timisoara.

UPDATE: Reactia primarului Nicolae Robu

Nu stiu ce a spus domnul presedinte si prim ministru Orban. In orice caz eu nu sunt acuzat de coruptie, presupun ca s-a referit la asta, nu sunt acuzat de coruptie, de imoralitate, de lucruri care aduc beneficii personale sau pentru apropiati. Este o acuza de abuz in serviciu, in care nici macar nu s-a incalcat o lege, ci o hotarare de Guvern, dar nu de catre mine, ci de catre un aparat care functioneaza in Primarie. Eu nu stiu, nu m-a anuntat nimeni…Presupun ca nu a anuntat, eu stiu cum sunt criteriile de integritate si la ce se refera ele. Conducerea mi-a spus ca nu, ca m-as fi interesat cum stau lucrurile, si mi-au spus ca nici vorba sa ma incadrez eu acolo. Eu sunt PNL-ist si vreau sa candidez din fata PNL si vreau sa candidez pentru ca anu am facut nimic de care sa se rusineze PNL. In niciun caz. Eu am explicat cum stau lucrurile si nu vreau sa vorbesc in ipoteze. In cateva saptamani totul trebue clarificat si ne vom adapta. Eu sunt convins ca nu ma considera pe mine ca povara PNL. A vazut o tara intreaga pentru ce sunt eu trimis in judecata„, a spus primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version