Opinia Timisoarei

Candidatura lui Dan Voinea la sefia DNA a fost respinsa. Kovesi si Claudiu Dumitrescu raman in competitie!

Vineri a fost publicata lista candidatilor pentru functiile de procuror general si sef al DNA. 11 candidati se afla pe lista. Printre acestia se numara Codruta Kovesi, Tiberiu Nitu si Claudiu Dumitrescu. Candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general a fost respinsa.

Potrivit listei, pentru functia de procuror general al Parchetului ICCJ s-au inscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al României Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima si Stoica s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al DLAF, Codruta Kovesi, detasata la MAE, Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase.
Candidatura lui Dan Voinea pentru functia de procuror general a fost respinsa, intrucât el nu mai este procuror, iesind la pensie in urma cu câtiva ani, dupa ce CSM a declansat o ancheta impotriva sa in legatura cu solutionarea dosarelor Revolutiei si mineriadei.

 

Exit mobile version