Opinia Timisoarei

Candidatul USL la Primaria Timisoara, Nicolae Robu, va fi externat din spital marti sau miercuri, la mai putin de o saptamana de la operatia pe cord deschis. Exista risc de infectie! Duminica, Nicolae Robu avea probleme de vorbire, surse

TIMISOARA. Recuperare record pentru Nicolae Robu dupa 4 bypass-uri!? La mai putin de o  saptamana de la complexa interventie chirurgicala la inima suferita, candidatul la primarie din partea USL va parasi spitalul. Externarea a fost confirmata de directorul medical al Institutului de Boli Cardio Vasculare Timisoara, prof. Stefan Dragulescu.

Noi, astazi, la vizita mare am stabilit ca maine, cel tarziu poimaine va fi externat domnul Robu. Lumea este surprinsa, dar la oamenii care nu sufera cu rinichii, cu ficatul, revenirea este extrem de rapida. Incepand de miercuri, Nicolae Robu poate sa isi reia activitatea cu anumite menajamente”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro prof. Stefan Dragulescu, subliniind ca restrictiile se refera la efort fizic prelungit, fara a oferi alte explicatii.

Directorul medical de la Cardiologie considera ca nu trebuie sa isi asume cineva responsabilitatea pentru instalarea unei eventuale infectii.

Riscul unei infectii este extrem de minim. Nu are cine sa si-o asume pentru ca avem deja experienta altor pacienti. In acest caz, nu avem niciun element de ingrijorare. Infectia se manifesta in 24, maxim 48 de ore. Domnul Robu nu a avut febra si niciun fel de infectie. In cea de-a patra zi, dupa interventie, se trage o concluzie clara. 90 la suta ca miercuri pleca din spital„, a mai spus pentru www.opiniatimisoarei.ro prof. Stefan Dragulescu.

Intrebat daca Nicolae Robu va parasi spitalul pe proprie raspundere, sub iscalitura,  Dragulescu a spus ca nu, sustinand ca este vorba de o externare obisnuita.

Directorul medical al Institutului de Boli Cardio Vasculare Timisoara a mai precizat ca vindecarea este mai indelungata in cazul cicatricii de la nivelul toracelui, dat fiind faptul ca pacientul Nicolae Robu a fost taiat la nivelul pieptului pentru a se putea interveni asupra inimii. Rana se cicatrizeaza in aproximativ 12 zile, a spus profesorul Dragulescu.

Duminica, Nicolae Robu nu putea sa vorbeasca, surse

Ieri, ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig, aflat la Timisoara, a mers sa-l viziteze la spital pe Nicolae Robu. Potrivit unor surse din cadrul Clinicii, pacientul Robu avea dificultati in vorbire, astfel ca intalnirea dintre cei doi a fost una extrem de scurta, au declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro surse din cadrul Institutului de Boli Cardio Vasculare de la Padurea Verde. Profesorul Stefan Dragulescu neaga insa aceasta informatie si sustine ca el a vorbit personal cu Nicolae Robu.

Va reamintim, Nicolae Robu a fost operat joia trecută, dupa ce a acuzat dureri puternice la inima. Candidatul USL la Primaria Timisoara, care a implinit luni 57 de ani, a fost supus de urgenta unei interventii chirurgicale in timpul careia i-au fost realizate 4 bypass-uri aorto-coronariene. A fost chemat special la Timisoara pentru operatie si profesorul Gunter Laufer de la Viena.

CITESTE SI: Operatia pe cord deschis a lui Nicolae Robu s-a incheiat. Au fost realizate 4 bypass-uri, iar interventia a durat 3 ore. Vezi ce spun medicii!

Exit mobile version