Opinia Timisoarei

Candidatul PNL Alin Popoviciu la Consiliul Judetean Timis asteapta un punct de vedere de la DNA. Ce au solicitat liberalii?

TIMISOARA. Pentru a se convinge ca Alin Popoviciu indeplineste toate criteriile de integritate stabilite de partid pentru a putea candida la sefia Consiliului Judetean Timis, liberalii au solicitat DNA un punct de vedere in legatura cu situatia acestuia.

Daca am adoptat niste criterii, atunci le si respectam. Pentru ca dincolo de ce credem noi insine, in actul politic, mai ales ca acest context al alegerilor e mai important ce cred cetatenii, e importanta perceptia pe care o au asupra noastra ca persoana si tocmai ca e importanta nu am vrut sa lasam lucrurile in ceata si atunci am venit cu acea propunere ca noi insine sa ne adresam unei institutii serioase cum este DNA pentru a stii exact in ce situatie e un coleg al nostru in jurul caruia s-au dezvoltat diverse teme. Este vorba de Alin Popoviciu care a treut prin toate filtrele interne ale partidului, a ajuns sa ocupe primul loc pe lista pe lista CJT si sa fie nominalizatul nostru pentru functia de presedinte al CJT. A fost verificat la nivel national de catre Comisia de integritate si a fost validat de Biroul Politic National. Cu toate acestea, noi ne vedem de treaba, suntem sensibili la mesajele primite si vrem sa inlaturam orice dubii. Drept urmare, s-a aprobat prin vot si domnul Popoviciu a votat pentru  ca sa solicitam DNA, a fost 1 vot impotriva si 2 abtineri, sa ne raspunda noua PNL Timis in ce situatie judiciara se afla domnul Alin Popoviciu acum. Evident ca nu vom solicita lucruri care nu pot fi spuse, dar ce prezinta interes pentru noi ne asteptam sa spuna DNA si atunci iesim pe toate canalele si explicam„, a declarat Nicolae Robu, co-presedintele PNL Timis.

Alin Popoviciu a explicat el insusi, problemele pe care le are cu legea si in ce calitate este cercetat de DNA.

La alegerile europarlamentare a inceput o cercetare la DNA fata de 6 persoane printre care si eu. In aceasta cercetare am fost de 2 ori la audieri la DNA si, dupa 2 ani si jumatate, in 22 decembrie 2015, acest dosar a fost trimis la instanta. S-a facut si trimiterea in judecata pentru anumite persoane din acest dosar, mai putin doua, fiind vorba de mine (Alin Popoviciu – n.r.) si Constantin Ostaficiuc. In cazul nostru procurorul a considerat ca mai are nevoie de timp sa adune dovezi. Pe parcursul acestei cercetari, pentru a nu afecta imaginea partidului am preferat sa raman retras tocmai pentru a incerca sa imi lamuresc situatia. Eu nu sunt cercetat pentru infractiuni de coruptie, am fost suspect de instigare la abuz in serviciu, nu am fost cercetat pentru dare sau luare de mita. Nu fac parte, deci nu sunt intre cei care nu s-ar incadra in conditiile de integritate. In aceasta situatie cred ca am dreptul sa imi urmez cursul in politica. Sunt destul de constient, responsabil si moral si tin la acest partid, pentru a-mi da seama cand va trebui sa ma retrag. Dupa doi ani si jumatate procurorul de caz a considerat ca probele nu sunt suficiente. Este un dosar disjuns, procurorul considera ca mai poate aduna probe. Criteriile de integritate nu te opresc in a candida, daca esti cercetat pentru instigare la abuz in serviciu„, a explicat Alin Popoviciu.

Totodata, Alin Popoviciu a mai tinut sa precizeze ca nu a avut si nu are intentia de a parasi partidul pentru a se alatura altei formatiuni politice.

De asemenea, Dan Popa, co-presedintele PNL Timis a spus ca in cazul unui esec la alegerile locale isi va prezenta demisia din functia detinuta la partid.

Exit mobile version