Opinia Timisoarei

Cand va avea Timisoara piste de biciclete pe carosabil, nu pe trotuare? ‘Stiti cand vom avea? Atunci cand calea ferata va fi in subteran’, raspunde Robu

TIMISOARA. Daca la Sibiu majoritatea pistelor de biciclete au fost mutate de pe trotuar pe carosabil, timisorenii mai au mult de asteptat pana sa scape de traseele pentru biciclisti de pe trotuare. De ce? Ne explica chiar primarul Nicolae Robu.

Intrebat cand va avea Timisoara piste de biciclete pe carosabil, asa cum exista in marile orase europene, edilul a raspuns clar si raspicat: „atunci cand calea ferata va fi dusa in subteran„.

„Stiti cand vom avea? Atunci cand calea ferata va fi dusa in subteran si la un moment dat va fi dusa in subteran, pentru ca asta este solutia cea mai rationala, chiar daca e mai costisitoare. Calea ferata va fi dusa in subteran, nu de catre primarul Robu, de catre cineva, la un moment dat, va fi dusa in subteran. Ca eu n-am spus ca de maine incepe ducerea in subteran a caii ferate. Si cand vom avea in Timisoara o zona virgina, de 8 kilometri lungime, de 60 de metri latime, care va putea fi proiectata dupa normele secolului 21… atunci vom avea in vedere constructiile sa fie constructii, intr-un concept unitar, intr-o armonie arhitectonica. Atunci se va avea in vedere sa fie si spatii verzi asa cum se cuvine, atunci se va avea in vedere sa fie trotuarele asa cum trebuie sa fie, sa fie piste de biciclete, sa fie benzi dedicate pentru transportul in comun, sa fie benzi, altele, dedicate pentru traficul obisnuit. Acum noi avem un oras asa cum este el”, a explicat, serios, primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara, invitati sa comenteze pe Facebook nesimtirea soferilor care blocheaza pistele de biciclete

CITESTE SI: Doar cateva piste pentru peste 13.000 de biciclisti in Timisoara. ‘Mica Viena’ are 70 km de piste, in timp ce adevarata Viena are 1.200

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara au interzis pe trotuarele fara piste si prin parcurile cu… oameni. Amenzile sunt usturatoare!

CITESTE SI: Din toamna, timisorenii vor putea inchiria biciclete, gratuit, din statiile RATT. Se cumpara cu bani europeni 300 de biciclete!

Exit mobile version