Opinia Timisoarei

Cand si cum vor sustine elevii Evaluarea Nationala si Bacalaureatul. Anuntul ministrului Educatiei

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a explicat cum va fi incheiat acest an scolar si cum vor fi sustinute testele nationale: Evaluarea si Bacalaureatul.

Evaluarea Nationala va incepe in 15 iunie, iar BAC-ul in 22 iunie.

CITESTE SI: Scolile nu se mai deschid in acest an scolar. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis 

Iata care au fost declaratiile ministrului:

Continuă învățarea asistată de tehnologie. Până pe 12 iunie când se vor încheia cursurile anului școlar 2019/2020. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin.

Ministerul Educației va elabora ghiduri metedologice pentru fiecare disciplină. Unele conținuturi pentru această perioadă să fie abordare în anul școlar următor.

Referitor la încheierea situației școlare, mediile vor fi încheiate cu minim două calificative sau note însă nu se vor mai susține teze. Pentru situații excepționale, încazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Vom încheia cu bine anul școlar. Studneții vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior va stabili modalitatea și data examenelor.

Reluarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Elevii din claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și liceal pot reveni pe data de 2 iunie doar pentru 2 săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională și decizia va fi a părinților. Pregătirea lor va fi în mod online.

Evaluarea națională și bacalaureatul se vor susține în conformitate cu noua programă și respectând caledarele comunicate deja. Evaluarea Național din 15 iunie, iar examenul de bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe. Caledarul va fi comunicat ulterior.

Examenele susținute de cadrele didactice, de titularizare, definitivat – se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță și ministerul va comunica modalitatea de susținere și calendarul.

Vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță pentru a evita orice risc de îmbolnăvire. MEC și MS vor elabora un ordin comun pentru a stabili în mod clar toate măsurile de siguranță privind reluarea activităților în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maxim 10 elevi, respectând măsurile de distanțare socială. Inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un Tel-Verde pentru orice întrebare sau nelămurire pe această temă.

Vreau să subliniez că toate măsurile luate de MEC respectă recomandările medicilor specialiști. Obiectivele MEC pentru această perioadă sunt încheierea cu bine a situației școlare, iar examenele pentru elevi, studenți și profesori să se desfășoară în siguranță și în conformitate cu legea.

Exit mobile version