Opinia Timisoarei

Cand se decide conditionarea certificatului verde de a treia doza ‘booster’

Comisia Europeana intentioneaza sa decida in „cateva zile” daca valabilitatea certificatelor UE de vaccin ar trebui sa fie conditionata de dozele booster ale serurilor.

CITESTE SI: Aproape 600.000 de doze de vaccin impotriva COVID, facute la Timisoara si in judet

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat ca certificatul verde al UE pentru COVID-19 ar trebui conditionat de doze de rapel dupa sase luni, „pentru a evita orice crapatura in peretele imunitatii care a fost deja construit pe continentul nostru”. De asemenea, presedintele francez Emmanuel Macron a spus ca certificatul verde va fi legat de dozele de rapel pentru cei eligibili sa le primeasca.

In acest context, un purtator de cuvant al Comisiei a spus ca „in prezent nu este prevazuta o perioada de valabilitate pentru certificatele de vaccinare”, dar ca „aceast lucru face parte din problemele pe care intentionam sa le abordam in urmatoarele doua zile”, noteaza Ziare.com.

Prezentarea unui certificat de vaccin valabil a devenit obligatorie in majoritatea tarilor UE pentru intrarea in baruri, restaurante, competitii sportive sau cluburi de noapte, precum si pentru calatorii.

Exit mobile version