Opinia Timisoarei

Cand scapa elevii de mastile de protectie la scoala. Anuntul ministrului Educatiei

Autoritatile iau in calcul relaxarea restrictiilor impuse in timpul pandemiei de COVID, odata cu scaderea numarului de cazuri. Printre primele ce ar putea fi ridicate se afla obligatia purtarii mastii de protectie.

CITESTE SI: Mai avem 13 focare active de COVID in Timisoara si in judet. E in continua scadere rata de infectare cu coronavirus

Ministrul Sorin Cimpeanu a vorbit despre posibilitatea ca elevii sa mearga la ore fara masti. Seful de la Educatie asteapta insa recomandarile de la Ministerul Sanatatii.

Astept si eu sa vad cum vor disparea restrictiile in scoli. Speram cu totii sa revenim la normalitate. Ma astept ca inca de luna viitoare masca sa nu mai fie obligatorie in spatiile exterioare si ma astept cat de curand sa putem incheia definitiv acesta criza sanitara. Sa tragem invatamintele necesare, sa pastram regulile de igiena, sa fim mai precauti decat inainte, dar sa putem reveni la normalitate pentru a ne ocupa de ce trebuie sa ne ocupam in scoala”, a declarat ministrul educatiei intr-o interventie la Digi24.

Va remaintim, numai la nivelul judetului Timis, la ultima raportare, din totalul cazurilor de noi infectari, 89 au sub 18 ani.
De asemenea, in scolile din Timis sunt monitorizate focare de COVID la: Colegiul National Banatean, Liceul Teoretic Vlad Tepes, Scoala Gimnazaiala nr. 2 Timisoara, Liceul electrotimissi Scoala Gimnaziala nr. 25.

Exit mobile version