Opinia Timisoarei

Cand porti masca, chiar daca vei fi infectat, exista o sansa mare sa faci o forma usoara sau asimptomatica. Medicul Dorel Sandesc de la Timisoara despre expunerea la o cantitate redusa de coronavirus

In ultimele zile, in unele orase din tara, cativa parinti au organizat proteste fata de purtarea mastilor de protectie de catre copii in salile de clasa, socotindu-le drept inutile, in urma informarii asidue pe care pretind ca au facut-o.

CITESTE SI: Creste rata de infectare cu COVID in Timisoara si in judet. Unde au aparut cele 57 de noi cazuri de coronavirus 

In mediul online au aparut chiar indemnuri ale unor persoane la nepurtarea mastilor, pe care le numesc ‘botnite’.

Medicii, insa, trag inca o data un semnal de alarma, si indeamna in continuare la precautie. Mastile de protectie trebuie purtate, deoarece scad riscul de infectare cu coronavirus si ne pot feri de forme grave ale bolii.

Din pacate, iata, vedem ca nu aplicam singurele masuri care ne pot asigura diminuarea numarului de cazuri grave si evitarea unei situații critice in care sa se recurga din nou la lockdown. Mastile nu doar ca scad numarul de cazuri, dar s-a vazut ca atunci cand porti masca, chiar daca vei fi infectat, exista o sansa mare sa faci o forma usoara sau asimptomatica„, a declarat pentru europafm.ro, Dorel Sandesc, presedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva.

Medicul spune ca deocamdata sistemul medical face fata numarului de nou infectati.

Am colegi detasati la Ploiesti, Turnu Severin, Orsova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timisoara din linia unu sau doi de lupta. Acest fenomen exista si chiar e salutara solidaritatea colegiala pe care am intalnit-o si s-a manifestat de la inceput„, spune profesorul Sandesc.

Va reamintim, la ultima raportare, in Romania au fost inregistrate 1231 de cazuri noi de Covid-19, dar si 33 de decese cauzate de virus.

CITESTE SI: 33 de morti si peste 1200 de noi imbolnaviri cu coronavirus in Romania. Avem 57 de nou infectati cu COVID si in Timis 

Exit mobile version