Opinia Timisoarei

Campionatul Judetean de Raliu trebuie sa fie mai sigur! Organizatorii etapei de la Sannicolau au lasat cainii sa intre pe pista de concurs!

Doua incidente s-au petrecut la ultima etapa a campionatului judetean de raliu de la Sannicolau Mare. Doi caini au perturbat competitia intrand, pe rand, nestingeriti pe pista pe care pilotii au incercat sa scoata timpii cei mai buni pentru a a-si adjudeca victoriile.

Incidentele au avut loc cand in cursa au intrat doua dintre favoritele in clasamentul feminin: Diana Stefanescu si Ramona Copoceanu. Cele doua competitoare au pierdut secunde bune in incercarea de a evita animalele, iar cel putin pe Ramona Copoceanu incidentul a costat-o prezenta pe podium. Concurenta a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a patra la feminin. Daca timpul scos de Ramona Copoceanu a fost ciupit de prezenta patrupedului, Diana Stefanescu a reusit sa evite obstacolul si a scos, un timp care i-a permis ca la finalul intrecereii se urce pe prima treapta a podiumului.

Desi ambele au facut contestatii, spunand ca un astfel de incident i-ar dezavantaja chiar si pe cei mai buni piloti din lume, organizatorii au gasit scuza pentru care reclamatiile nu au fost acceptate: patrupedele nu i-au impiedicat pe concurenti sa scoata timpii cei mai buni.

A fost un incident care este unul destul de des intalnit la astfel de competitii. Nu e prima oara. S-a mai intamplat si la cursa care am avut-o la Mall si au mai fost si in alti ani. Nu a fost insa cazul sa intrerupem cursa pentru ca nu a fost pusa in pericol viata catelului si nici a spectatorilor. Haideti sa fim seriosi, asta e Romania. Nu ati vazut ca si celor care vin la Bucuresti la finala Europe League Ministerul lor de Externe le-a transmis sa fie atenti la cainii vagabonzi„,a  explicat organizatorul raliului, Ladislau Giurisici.

In aceste conditii ne intrebam daca nu ar fi cazul ca etapele sa fie mai atent supravegheate de organizatori, pentru ca in viitor, sa nu mai existe astfel de evenimente si nimeni, atat concurenti, cat si spectatori, sa nu aiba de suferit de pe urma acestor scapari…

Exit mobile version