Opinia Timisoarei

Camerele de supraveghere, politistii locali si Facebook merg mana in mana intr-o comuna de langa Timisoara si sunt de mare ajutor oamenilor. Cum au rezolvat ultimul necaz din localitate

TIMISOARA. Sistemul de camere video din comuna Ghiroda de langa Timisoara se dovedeste extrem de eficient. Imaginile surprinse de aparatele montate pe strazi au dus, de-a lungul timpului, la prinderea celor care sfideaza legea, dar au si rezolvat o multime de probleme.

CITESTE SI: Druckeria, dupa ce proiectul sau nu a primit finantare de la Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara: Li s-a parut ca cerem prea putini bani si ne-au certat ca nu am trecut onorarii pentru echipa. In schimb, primeste bani o asociatie care asigura ajutoare de inmormantare 

Ultima mana de ajutor a fost oferita de sistem unui localnic care isi pierduse borseta cu acte si bani.
Omul si-a anuntat necazul pe o pagina de Facebook a comunei Ghiroda unde politistii locali i-au citit postarea. Imediat, din proprie initativa, acestia au pornit cercetarile.

Camerele de supraveghere din Ghiroda si Giarmata Vii isi arata utilitatea ori de cate ori este nevoie.
In urma unui anunt facut pe Facebook de catre un cetatean care si-a pierdut actele si banii, Politia Locala Ghiroda s-a autosesizat si a verificat imaginile video de la locul intamplarii. Au identificat o persoana care a ridicat borseta cu continuturile, au contactat-o si in mai putin de o ora, pagubitul si-a recuperat actele si suma de 5.400 RON.
Va incurajam ca in aceste situatii sa apelati intotdeauna dispeceratul Politiei Locale inainte de a publica informatia pe retelele sociale. Acesta functionează 24/24 si poate fi apelat la numarul 0743.161.868„, au transmis politistii locali din Ghiroda.

Va reamintim, primele camere video de supraveghere au fost instalate la Ghiroda in 2017, iar patru ani mai tarziu numarul acestora ajusese deja la 120.
De-a lungul vremii, cu ajutorul sistemului, politistii au surprins o multime de oameni care abandonau gunoaie pe strazile ori la marginea localitatii, pe care mai apoi i-au amendat si i-au pus sa faca curatenie. De asemenea, au prins un biciclist beat care a vandalizat o masina si a fugit, dar si un sofer care i-a facut gesturi obscene unei femei sau doi amanti care intretineau relatii amoroase in spatiul public. Cu totii au fost pedepsiti.

Exit mobile version