Opinia Timisoarei

Calvarul soferilor pe drumul Timisoara – Mosnita, bucata neasfaltata in care se va conecta cu Centura Sud. Presedintele CJ Timis Alin Nica cere CNAIR sa ia masuri pentru ca traficul sa nu se mai stranguleze

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a finalizat o ampla lucrare de modernizare a drumului care traverseaza comuna Mosnita Noua, insa, la iesire, inspre Timisoara, traficul este strangulat. A ramas o portiune neterminata, insa acolo CNAIR trebuie sa amenajeze un sens giratoriu, deoarece in acel loc va fi candva intersectia cu centura ocolitoare sud a Timisoarei. Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis, cere Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere sa se preocupe de acest segment cu prioritate si sa incheie lucrarea care incurca soferii.

CITESTE SI: O noua organigrama la Primaria Timisoara. Se infiinteaza Administratia pentru Educatie si Sanatate, dar si noi birouri si servicii, intre care unul feroviar 

 

In momentul de fata, intersectia dintre DJ592 si viitoarea centura de sud a Timisoarei reprezinta un pericol pentru soferi, fapt pe care l-am semnalat in repetate randuri, atat public cat si prin adrese catre CNAIR si constructor. Conditiile de siguranta in trafic salveaza vieti, astfel ca am abordat aceasta problema si in cadrul intalnirii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Timis, unde am solicitat ajutorul Inspectoratului de Politie Judetean.
In punctul de intalnire dintre traseul Timisoara – Mosnita (responsabil CJ Timis) si centura ocolitoare a municipiului Timisoara (responsabil CNAIR) va fi amenajat un sens giratoriu a carui realizare se afla in sarcina constructorului care se ocupa de varianta de ocolire a municipiului Timisoara. Pentru a evita o eventuala strangulare a traficului, am cerut prioritizarea acestei giratii, inca din septembrie 2021, cand investitia Consiliului Judetean Timis de largire la patru benzi a DJ592 se apropia de finalizare.
In toamna anului trecut am obtinut largirea la patru benzi a intersectiei de pe suprafata viitorului sens giratoriu. Urmatorul pas firesc a fost solicitarea turnarii de asfalt pe acea portiune, lucru care nu s-a intamplat, dar care este vital pentru siguranta traficului. Inca nu e tarziu pentru cei responsabili sa ia masuri de protejare a soferilor. Sper ca nu e nevoie de o tragedie ca situatia descrisa mai sus sa primeasca atentie si rezolvare”, a transmis Alin Nica pe Facebook.

Este vorba despre o bucata de cativa metri, de la iesire din Mosnita Noua spre Timisoara, care a ramas neasfaltata si unde traficul rutier e sugrumat, intrucat se circula pe cate o banda pe sens.

 

Exit mobile version