Opinia Timisoarei

Calea Sagului sa fie transformata in ‘Magistrala Verde’ a Timisoarei. Planul administratiei Fritz pentru care primarul isi pune nadejdea in bani prin PNRR

TIMISOARA. In zilele in care timisorenii racordati la Colterm stau in frig, cu caloriferele aproape bocna, si asteapta masuri consistente din partea municipalitatii care, insa, le-a spus deja ca nu are solutii si asteapta la randu-i ajutor de la Guvern, primarul Dominic Fritz ii anunta pe Facebook ca vrea sa schimbe infatisarea uneia dintre arterele importante ale orasului, Calea Sagului.

CITESTE SI: Viceprimarul Cosmin Tabara: Va purtati mai rau ca si comunistii! USR Timisoara doreste sa hotarască unilateral si „bisnitareste” pe banii publici, platind „linistea” din Consiliul Local cu posturi in CA-uri! Nu doreste nicio reformă, dragi timisoreni! 

Edilul vorbeste despre un proiect de remodelare a acestui bulevard si transformarea lui intr-un coridor multimodal. Nu are bani pentru asta, insa sustine ca isi pune nadejdea in faimosul Plan National de Redresare si Rezilienta.

Magistrala verde” este un culoar de mobilitate verde de 3 kilometri, care va fi amenajat intre Bulevardul 16 Decembrie 1989 si Calea Sagului, in integralitate – adica de la Podul Traian (de langa Catedrala, n.r.) pana la pasarela de la Shopping City, complementar carosabilului, cu atentie pentru nevoia oamenilor pentru spatiu public de calitate„, anunta Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul vorbeste de amenajarea de spatii verzi generoase, de piste de biciclete si zone pietonale pe Calea Sagului, una dintre cele mai aglomerate artere ale orasului.

Banda dedicata transportului public local nepoluant, piste de biciclete si trotuare late, incadrate de aliniamente si spatii verzi generoase vor asigura deplasarea intr-un mod sigur si confortabil pentru toata lumea. Toate amenajarile vor tine cont de nevoile persoanelor cu mobilitate redusa: persoane cu dizabilitati, varstnici, copii. Zonele pietonale vor fi dedicate activitatilor sociale, comerciale si de odihna. Intreg proiectul va pune in valoare zona istorica pe care o traverseaza, bogata in cladiri de patrimoniu valoroase.

”Magistrala Verde” este viziunea actualei administratii despre cum amenajam spatiul public in Timisoara: cu respect pentru cetateni, mediu si patrimoniu construit„, transmite Dominic Fritz.

Edilul sustine ca documentatia si proiectul tehnic sunt intocmite si asteapta evaluarea Agentiei Nationale a Achizitiilor Publice, aceasta urmand sa dea un aviz pentru ca mai apoi municipalitatea sa lanseze licitatia pentru gasirea unui proiectant.

Magistrala Verde” este unul din proiectele Primariei Municipiului Timisoara prin care ne dorim atragerea de fonduri din Planul National de Redresare si Rezilienta„, mai spune Dominic Fritz.

Exit mobile version