Opinia Timisoarei

Caldura nu se scumpeste la Timisoara, cel putin in urmatoarele luni! Primaria va acoperi subventia Guvernului

TIMISOARA. Timisorenii vor plati ca si pana acum caldura, cel putin in aceasta iarna. Consilierii locali au decis ca pretul gigacaloriei sa ramana la 252,17 lei pentru cele aproape 80.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de incalzire.

Nici nu au stat la discutii in plenul Consiliului Local cu privire la pretul gigacaloriei, asa ca timisorenii vor scoate tot atatia bani din buzunar pentru a-si tine caloriferele calde.

„Preluam noi partea guvernului si vom suporta aceasta diferenta de 75 de lei. Guvernul a spus ca da ajutoare, dar si noi dam implicit ajutor, care reprezinta 30% din pretul gigacaloriei”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

CITESTE SI: Colterm scoate fum populist si electoral! Primaria elimina ajutoarele la incalzire pentru cei saraci, dar ii ajuta pe bogati sa plateasca acelasi pret pentru incalzire

Proiectul de hotarare din sedinta ordinara a primit votul alesilor municipali fara niciun amendament si fara niciun comentariu. Prin rectificare bugetara, municipalitatea a dat 4 milioane de lei pentru Colterm. Banii vor fi folositi doar pentru acoperirea subventiei la pretul gigacaloriei pe care Guvernul nu o mai acorda din aceasta iarna, potrivit intelegerii cu FMI.

Primaria va acoperi diferenta de pret pentru caldura, de la 252,17 lei, la 325,82 de lei pe gigacalorie.

Exit mobile version