Opinia Timisoarei

Cainii comunitari din Deva impuscati de localnici! Primarul felicita initiativa

Orasul Deva a fost impanzit cu zeci de cadavre de maidanezi impuscati in timpul noptii. Martorii oculari povestesc cum au fost executati din mers, din masini de teren.
„Au venit cu masina, iar aici, in sensul giratoriu, au deschis geamul, au strigat cainele, iar cand animalul a pornit spre masina, un barbat a scos pe geam o arma cu aer comprimat cu otrava, in loc de tranchilizant. Dupa aceea, au plecat. Am ramas inmarmurita. Nu am mai stiut cum sa reactionez. Catelusa pe care au impuscat-o a murit in aproximativ 15 minute”, povesteste o martora.

„Se pare ca oameni care au omorat maidanezii au actionat exact dupa modelul cecen, conducand masini de teren de culoare inchisa iar dupa folosirea armelor de foc in spatiul public si uciderea cainilor au demarat in tromba”, a povestit Maria Ardelean pentru Hunedoreanul.
Cadavrul cainelui zacea pe marginea trotuarului, in zona verde, fiind acoperit cu un prosop. Un alt caine mort a fost gasit in zona Astoria. La primele ore ale diminetii, insa, s-a facut curatenie.

„Pe la 7:00 au venit niste oameni cu o dubita cu remorca in care se aflau saci si mai multe crengi, ca acelea adunate de angajatii de la spatii verzi, au bagat cainele intr-un sac si l-au aruncat in remorca”, a adaugat martora.
Desi faptele sunt de natura sa oripileze orice om sau autoritate, reactiile primarului Miricia Muntean din Deva au siderat opinia publica. Acesta i-a felicitat pe cei care au impuscat cainii.

„Ii rog pe toti vanatorii sa ia masuri asupra lor (cainilor n.r.), sa nu ma lase singur. Este singura problema pe care nu am putut sa o rezolv pana acum. Ma bucur cand vad ca am scapat de ei”, scrie ziarul Hunedoreanul.

Exit mobile version