Opinia Timisoarei

‘Cadavrele de la Timisoara’, tarate in instanta? Cine nu vrea sa le mai vada vreodata?

TIMISOARA. Societatea Timisoara incearca prin toate mijloacele de care dispune sa INTERZICA expozitia „Our body: Universul interior„, prezenta in aceste zile la Bastionul Theresia. Astfel, membrii societatii au facut primele demersuri in justitie  impotriva organizatorilor si au lansat si o petitie online.

Cei care au intentat actiunile sustin ca expozitia ce prezinta cadavre de oameni aduce jigniri demnitatii umane si ii acuza pe organizatori ca nu prezinta documentele din care sa rezulte acceptul familiilor celor decedati pentru ca trupurile sa fie expuse in acest fel.


In 12 februarie, Societatea Timisoara a introdus la Judecatorie o actiune civila prin care solicita inchiderea expozitiei, interzicerea expunerii de corpuri umane plastinate in  Timisoara si inhumarea cadavrelor. Apoi, pe calea ordonantei presedintiale, s-a cerut suspendarea temporara a expozitiei pana la solutionarea definitiva a actiunii civile.

In data de 16 februarie, reprezentantii Societatii Timisoara au depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara impotriva organizatorilor expozitiei pentru profanare de cadavre.

Niciuna dintre companiile care expun in companie asemenea expozitii, nu au putut vreodata sa arate acte legate de aceste cadavre provenite din China. Si daca ar putea, din punctul meu de vedere suspiciunea ramane, pentru ca este un consimtamant emis dintr-un regim totalitar. Imi spunea un prieten o data. Avand in vedere ca acesti oameni provin din China, sa stii ca ti-ar putea aduce consimtamantul ca exact la Muzeul Banatului au vrut sa fie expusi. E o tara care face genocid la nivel national si in care coruptia e in floare. Orice lucru care vine de aici merita pus sub semnul intrebarii„, a declarat Anca Florescu, consultantul juridic al Societatii Timisoara

Societatea Timisoara  a lansat si o petitie online, denumita „Petitie pentru inchiderea expozitiei Our body: Universul interior” de la Muzeul Banatului Timisoara.

CITESTE SI: Cea mai CONTROVERSATA expozitie vine la Timisoara! A adunat peste o suta de mii de vizitatori in toata Romania! FOTO!

CITESTE SI: Sa fie interzisa expozitia cu cadavre adevarate de la Timisoara! Cine cere asta?

 

Exit mobile version