Opinia Timisoarei

Ca sa nu-si rupa pietonii picioarele, toate trotuarele sparte in centru, la Timisoara, vor fi reparate pana vine prima zapada, anunta Nicolae Robu. Firmele de cablu se vor trezi cu facturi de la primarie

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a dat dispozitie ca toate trotuarele din zona centrala a orasului sa fie reparate, astfel incat sa fie practicabile cand va cadea prima zapada peste oras.

CITESTE SI: Timisoara, in topul mondial al oraselor in privinta inovarii, alaturi de Bucuresti. Clujul a disparut din clasament 

Trotuarele au fost sparte, in principal de firmele de cablu care au avut lucrari de introducere in subteran a firelor, dar si de muncitorii de la primarie in timpul operatiunii de reabilitare a strazilor din zona centrala. Acum este momentul ca acestea sa fie reparate si cat mai curand posibil. De estetica lor, muncitorii se vor ocupa abia la primavara.

Am cerut Directiei Edilitare sa se concentreze pe reabilitarea trotuarelor din centru care au fost sparte in urma introducerii in subteran a cablurilor. Stim si vom intreveni, despre unele nu stim si ma bucur ca oamenii sesizeaza. In zona centrala s-au spart aproape toate trotuarele pentru ducerea in subteran a cablurilor.

In primavara, in interiorul inelului I vom reface toate trotuarele si le vom amenaja cu placi mari de pavaj, placi netede si o sa arate foarte frumos toate trotuarele noastre. Vom avea grija sa facem si piste pentru biciclete cat mai bine cu putinta. Acum se fac aceste interventii reparative la trotuare. Mai sunt probleme cu anumiti operatori, insa trebuie sa inteleaga sa se achite de aceasta obligatie, de a-si duce cablurile in subteran”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul spune ca si primaria a avut unele interventii, dar ca urmeaza sa repare ce a stricat. Tot primaria va repara si in urma firmelor de cabluri, iar apoi le va trimite factura.

Si noi am avut interventii, dar unde vedem ca firmele de cablu nu isi fac datoria, intervenim noi si ii taxam. Ii punem sa plateasca. Nu putem lasa trotuarele asa. Am dat dispozitie sa remedieze ce am stricat noi si apoi ce au stricat firmele. Avem in vedere si amenzi, dar daca au demonstrat ca s-au apucat de reparat, atunci nu ii amendam, ca scopul nu e sa ii amendam. Acolo unde nu se lucreaza noi dam amenda, dar pe cetateni nu ii incalzeste cu nimic ca dam noi amenda. Trebuie remediate trotuarele”, a declarat Nicolae Robu.

 

Exit mobile version