Opinia Timisoarei

Ca-n Olanda. Avem, la Timisoara, prima parcare pentru biciclete

TIMISOARA. Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Cristian Mos, anunta ca la Timisoara, chiar in parcarea Consiliului Judetean Timis, a fost deschisa publicului larg, prima parcare pentru biciclete.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Intra in vigoare noi restrictii de trafic la Timisoara

De acum puteti sa veniti cu bicicleta la CJT pentru ca aveti unde s-o parcati in conditii excelente si in maxima siguranta. Inauguram prima parcare de biciclete ca-n Olanda, din Timisoara. Sunt incantat ca pasii pe care i-am facut in ultimele luni, pentru a contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de calitate pentru transportul alternativ din judet, incep sa se vada. Lipsa locurilor de parcare sigure este pe lista motivelor pentru care unii timiseni nu aleg sa foloseasca bicicleta pentru drumurile zilnice – am ascultat aceasta nevoie si am venit cu o prima solutie”, a anuntat Cristian Mos.

Vicele de la CJT spune ca astfel de parcari vor mai fi construite, la Timisoara.

Planul este ca astfel de parcari moderne sa fie amplasate in cat mai multe locuri unde este nevoie de ele. 2 locuri de parcare pentru masini = 20 de locuri de parcare pentru biciclete. În parcarea Consiliului Judetean Timis a fost amplasata cea mai moderna parcare de biciclete din Timisoara. Dotata cu cea mai recenta generatie de sisteme de parcare pentru biciclete pe doua niveluri, aici li se permite utilizatorilor sa depoziteze bicicletele una deasupra celeilalte, dubland astfel capacitatea de depozitare”, mai spune Mos.

In noua parcare de la Consiliul Judetean Timis, biciclistii pot sa-si umfle rotile de la bicicleta folosind sistemul Velopump Air pus la dispozitie. Iar posesorii de biciclete si trotinete electrice isi pot incarca gratuit vehiculele.

Mos mai spune ca astfel de parcari de biciclete sunt folosite in orase ca: Amsterdam, Barcelona, Rotterdam si Salzburg.

 

Exit mobile version