Opinia Timisoarei

Ca la SWAT. Viata ca-n filme din trupele speciale de interventie. Ce inseamna sa fii luptator SAS la Timisoara. Video nerecomandat cardiacilor

TIMISOARA. Se numara printre cele mai performante unitati de trupe speciale ale Politiei din Romania, ii recomanda disciplina de fier, abilitatile iesite din comun, cultivate in ani de munca, forta cu care riposteaza si misiunile incheiate ca la carte.

Infractorii ii numesc ‘mascati’, iar noi nu le vedem niciodata fetele. Intervin in cele mai periculoase situatii si isi risca viata pentru salvarea oamenilor.

Vorbim de echipa de luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale a Politiei Timis, antrenata aidoma faimoaselor trupe SWAT.

Cei mai duri politisti, cei din SAS Timis sunt cei care actioneaza in situatii limita, atunci cand vieti sunt in primejdie, cand sunt puse la cale operatiuni complexe de prindere de infractori periculosi, adeseori inarmati, criminali sau traficanti de droguri de mare risc.

Timpul de reactie rapid, forta si tehnicile folosite de politistii SAS Timis, creativi si neinfricati, au transformat actiunile din teren in succese.

In spatele lor, insa, sta o instructie riguroasa si solicitanta, de mii de ore de antrenament si trageri.

Luptatorii SAS sunt intr-o forma fizica perfecta, tintesc din orice pozitie si folosesc dotari la care politisti din structuri similare ale altor tari nici nu viseaza.

In antrenamente, lucreaza dupa scenarii reale, utilizand tactici bine analizate dinainte, fiind pregatiti pentru orice sitatie din teren. Au specialisti in dezamorsare de explozibili, dar si o echipa canina de top.

Castigatori si a numeroase premii, luptatorii de la trupele speciale de interventie reprezinta un nucleu de elita pe care Politia Timis se bazeaza in situatii critice, pentru ca munca lor nu inseamna doar 8 ore pe zi, ci o stare de alerta permanenta. Au, in medie, 550 de misiuni pe an.

Selectia pentru aceste trupe de elita ale Politiei, la Timisoara, este una dintre cele mai riguroase.

Antrenamentul trupelor speciale ale Politiei se imparte in mai multe categorii: antrenamentul pentru pregatirea fizica, antrenamentul pentru pregatirea tactica de interventie, antrenamentul pentru tragere, adica instructia tragerii, si cel pentru lupta corp la corp sau imobilizare, antrenamentul de combat. Pregatirea luptatorului de interventie este undeva intre 8 si 10 ore zilnic. Avem mai multe grade de pregatire. Aici ma refer la partea de baza, advanced si expert, cea de specialitate maxima. Bineinteles ca la fiecare antrenament trecem prin partea de baza, repetam notiunile fundamentale, cele de instructie primara, dupa care incepem sa diversificam, astfel incat sa reusim in timpul cat mai scurt fiecare luptator de interventie sa poata sa lucreze cat mai multe situatii tactice desprinse din situatia operativa, desprinse din realitate, si aplicate la instructia de pregatire. Primul pas, si cel mai important, pana sa ajungem sa lucram impreuna, este selectia luptatorului de interventii si actiuni speciale. Din faza de selectie, de pre-pregatire, de testare si evaluare a lui, ne dam seama daca este genul de persoana care poate lucra in echipa, coordonat, sub stres foarte mare. De abia dupa aceea pasul urmator este de selectie propriu-zisa, si apoi de integrare. De-asta nu avem dificultati, pentru ca gradul si procesul de selectie este incredibil si foarte riguros„, spune comisar sef Daniel Milincu, sef Serviciu de Actiuni Speciale Timis.

Luptatorii SAS Timis sunt admirati si invidiati deopotriva, iar munca lor sub presiune pare desprinsa din filme.
Opiniatimisoarei.ro a luat parte la un antrenament al trupelor de elita ale Politiei Timis si va dezvaluie cateva segmente intr-un video nerecomandat cardiacilor.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version