Opinia Timisoarei

Buluc la lansarea cartii lui Catalin Botezatu la Timisoara. Banateanca Violeta Babliuc a lipsit de la festivitate

Fanii si curiosii au luat cu asalt libraria din mall in care cunoscutul creator de moda  Catalin Botezatu si-a lansat cartea biografica „Trei vieti. Pedeapsa”.  Lumea a fost multa, dar autorul extrem de zgarcit in declaratii ori surasuri.

Designerul a venit la Timisoara insotit doar de cea care i-a redactat cartea, jurnalista Monica Vlad. Nici urma de prietena lui de pe plaiuri banatene, Violeta Babliuc, pe care toti se asteptau sa o vada la eveniment.

Imbracat intr-un costum elegant, de culoare neagra, cu vesta si camasa alba, Catalin Botezatu a afisat un aer sobru si abia a schitat cateva zambete. La maini purta mai multe randuri de bratari negre si avea fata machiata de parca se pregatea de un show de televiziune. A refuzat categoric sa acorde vreun interviu ori sa faca poze cu cei care venisera sa il vada si sa-i cumpere cartea.

Festivitatea de lansare a volumului a durat mai putin de 10 minute.  Prima care s-a adresat publicului a fost cea care s-a ingrijit de cartea biografica a creatorului. Monica Vlad a spus ca „in carte veti descoperi un altfel de om
decat cel cu care v-a obisnuit mass-media. Este vorba de o experienta cutremuratoare a prietenului meu Catalin.”

La randu-i, Botezatu a vorbit despre cartea lui in jur de 4 minute, rece si distant, timp in care oamenii au avut impresia ca rosteste o poezie invatata de dinafara.

A punctat cateva momente nefericite din viata lui care se regasesc in volum: perioada in care si-a pierdut toata averea sau experienta dintr-o inchisoare de maxima siguranta, la o varsta foarte frageda.

“Am fost victima  unei mafii. Nu este o carte in care acuz, ci explic. Nu este o revansa, o vendeta, nu este o carte pentru tabloidele de scandal”, a spus Catalin Botezatu.

Apoi s-a asezat la o masa, intre rafturile cu carti, intr-un loc destul de stramt,  si a iscalit volumele cumparate de timisorenii care s-au inghesuit cu mic cu mare la mall. Intre ei,  si o tanara in scaun cu rotile care si-a dorit foarte mult sa o vada pe vedeta.  In alte zone ale tarii, volumele creatorului de moda s-au epuizat deja. „Trei vieti. Pedeapsa” costa 44 de lei.

Lansarea cartii in aceasta perioada este pentru Catalin Botezatu si un cadou de ziua lui, intrucat in 3 decembrie, creatorul de moda implineste 44 de ani.

Exit mobile version