Opinia Timisoarei

Bullying intr-o scoala din Timisoara, eleva agresata si amenintata cu bataia de colegi. Seful ISJ Timis: A fost demisa conducerea liceului. Video

TIMISOARA. Incident revoltator. Caz de bullying intr-un liceu din Timisoara. O fata de 15 ani din clasa a IX-a este batjocorita de colegi, iar scenele au fost filmate.

CITESTE SI: S-ar putea intoarce la frumusetea de odinioara. Romsilva: Cascada Bigar, in timp, se va regenera prin depunerea unor noi straturi de muschi pietrificat

Totul s-a petrecut in Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara din Timisoara, in cursul zilei de luni, la ora 11.30, in timpul unui curs de practica, in timp ce profesoara lipsea din clasa.

Tanara, cu nevoi speciale, este amenintata, o colega o trage de par si o impinge pe un scaun. In timp ce se deruleaza aceste scene, pe filmare se aud alti copii care rad zgomotos pe seama fetei.

Fata: Vorbesti? Vrei bataie in loc sa vorbesti? Vezi ca iti rupi parul, nu mai trage. Vorbesti? Vorbeste! La mine te uiti cand vorbesti cu mine!

Fata: Vorbeste, ma, vorbeste ca iti smulg capul
Baiat: Nu o mai tunde, las-o, costa mult la coafor
Fata: Zi o data ca ma enervezi (…) zici ca degeaba vorbesc cu ea.
Fata: Vorbeste si te las in pace

Politistii au deschis un dosar penal in acest caz.

In urma aparitiei in mediul online a unor imagini video care surprind scene de violenta in cursul zilei de ieri, in care o minora in varsta de 15 ani a fost agresata de catre alte 2 adolescente de 15 si 18 ani, va comunicam faptul ca la nivelul Sectiei 4 Politie Urbana Timisoara se afla in lucru un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente in care se efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Seful ISJ Timis: Conducerea Liceului de Industrie Alimentara a fost demisa

Conducerea Inspectoratului Scolar Timis a luat deja primele masuri dupa incidentul de la Liceul de Industrie Alimentara din Timisoara. Aceasta intrucat totul s-a intamplat in lipsa profesorului care ar fi trebuit sa fie la clasa in acel moment. Acesta fusese chemat la directiune sa discute despre organizarea perioadei de desfasurare a practicii elevilor chiar in timpul orei.

Astazi am decis eliberarea din functie a conducerii liceului Alimentar, directorul si directorul adjunct. Am obtinut avize pentru nominalizarea a doi directori acolo. A avut loc audierea celor in cauza de catre politie, care a deschis un dosar penal, dupa autosesizare. Maine vor avea loc cercetarea faptelor atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice care au fost implicate in acest incident„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro inspectorul sef al ISJ Timis, Marin Popescu.

Am convocat comisia judeteana antiviolenta la nivelul judetului pentru a gandi activitati astfel incat in cele 3 saptamani care au ramas pana la finalul anului sa gasim solutii la valul de violenta din unitatile de invatamant. Nu ne cramponam de nimic si luam masurile cele mai bune pentru securitatea elevilor si parintilor„, a mai precizat pentru opiniatimisoarei.ro inspectorul sef al ISJ Timis.

Exit mobile version