Opinia Timisoarei

Bradul de Craciun din centrul Timisoarei vine tocmai din Italia. Cand va fi impodobit

TIMISOARA. Bradul de Craciun care se va inalta in Piata Victoriei din Timisoara va fi unul impresionant in acest an, promit reprezentantii Primariei.

CITESTE SI: O calatorie de poveste, la Centenar. Calare pe cal de la Timisoara pana in Alba Iulia pentru a sarbatori Marea Unire. Video 

Pentru prima data insa, pomul nu va fi unul de pe meleagurile romanesti, ci va fi adus tocmai din Italia. Desi nu stia cat costa, edilul sustine ca a primit asigurari ca raportul calitate-pret a fost mai bun in peninsula decat prin padurile din Caras, Arad ori Hunedoara, de unde se aducea in mod traditional bradul pana acum la Timisoara.

„Bradul va veni din Italia. Asa a ramas, pentru ca echipele care se ocupa de asta au fost in imprejurimi si nu au gasit nimic multumitor. Si a aparut o oferta buna din Italia si, ce sa facem, iata am ajuns sa luam brazi din Italia. Si pretul am inteles ca este mai bun”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Bradul ce va fi instalat in centrul orasului va avea intre 13 si 15 metri si urmeaza sa fie montat pe ultima suta de metri, chiar inainte de deschiderea Targului de Craciun.

Ultimul bradut ce a strajuit Piata Victoriei de sarbatori, anul trecut, a fost adus din gospodaria unui localnic din Dumbravita. Gratis.

Intrucat gasirea unui pom de Craciun a fost destul de dificila anul acesta, reprezentantii primariei iau in considerare, pentru viitor, si alte solutii. Unele… semi-naturale.

CITESTE SI: Cand oamenii fac minuni. Zeci de tineri voluntari au reparat casa unei batrane ce traia intr-o rulota. Inca o poveste emotionanta Acasa in Banat, ce nu lasa sa piara patrimoniul valoros al acestor locuri 

„Trebuie sa analizam pe viitor daca nu este mai buna o solutie cu o varianta semi-naturala. Exista o solutie sa avem o structura metalica si apoi, prin anumite sisteme de prindere, sa fie introdusi brazi naturali de dimensiuni mai mici”, a completat primarul Nicolae Robu.

Si anul acesta, luminitele din pomul de Craciun vor fi aprinse odata cu iluminatul festiv de sarbatori, in seara zilei de 1 Decembrie. Si tot atunci va fi dat startul Targului de Craciun din Timisoara.

CITESTE SI: Schimbare radicala in programul de 1 Decembrie la Timisoara. Parada militara va fi dupa pranz. Si Targul de Craciun se deschide la alta ora decat de obicei. Ce alte surprize se pregatesc. Avem programul complet

Exit mobile version