Opinia Timisoarei

Bozankaya vrea sa aduca la Timisoara si 33 de troleibuze cu 26 de milioane de euro. Inca o firma ii face concurenta. Pe ce linii vor merge noile mijloace de transport

TIMISOARA. Cu bani asigurati prin PNRR, se vor cumpara noi mijloace de transport in comun pentru Timisoara.

CITESTE SI: Dorel loveste din nou la Timisoara. A fost retezat stalpul din calea tramvaiului pe bulevardul Cetatii. Video

La aproape un an de la aprobarea finantarii, in decembrie 2023, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru 33 de troleibuze mai putin poluante, 8 bucati de 12 metri lungime si 25 de cate 18 metri lungime.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, s-au inscris doua firme, BOZANKAYA OTOMOTIV MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş. (cea care a livrat si continua sa produca pentru Timisoara tramvaie) si SOLARIS BUS & COACH sp. z. o (Polonia). Amandoua isi doresc contractul estimat la 108.151.719 lei fara TVA, adica peste 26 de milioane de euro cu TVA., iar ofertele au intrat in evaluare tehnica.

Vorbim despre mijloace de transport public moderne, prevazute cu baterii care confera autonomie mare, sisteme sofisticate de siguranta, dar si facilitati precum incalzirea in scaune, pe care in acest moment o gasim doar in tramvaiele noi Bozankaya, respectiv internet wireless si prize de incarcare pentru telefoanele mobile.

Mijloacele de transport mai scurte vor avea o capacitate de 70 de calatori, in vreme ce troleibuzele mai lungi vor putea transporta pana la 120 de persoane.

Nu a fost stabilita culoarea prin caietul de sarcini, Primaria Timisoara marginindu-se sa treaca in documentatie doar ca vopseaua va fi decisa dupa castigarea licitatiei cu firma desemnata.

Troleibuzele, indiferent ca vorbim despre cele de 12 metri lungime ori despre cele de 18 metri, vor deservi urmatoarele linii:

Transportul public se realizeaza in acest moment in Timisoara pe 49 de linii, cu un total de 698 km lungime:
autobuze urban: 36 de linii – 523 km
troleibuze urban: 6 linii – 62 km (lungime infrastructura troleibuze 122 km)
tramvaie: 7 linii – 113 km

 

Exit mobile version