Opinia Timisoarei

Bisericile iluminate arhitectural, noile obiective turistice ale Timisoarei! Inca 6 lacase de cult vor straluci in noapte


TIMISOARA. Cladiri superbe, transformate in bijuterii scanteietoare noaptea!  Tot mai multe biserici din Timisoara sunt iluminate arhitectural, dupa modele din intreaga Europa.  Se pregateste infrumusetarea altor 6 lacase de cult din oras.

Chiar in aceste zile a fost finalizata simularea pentru Biserica ortodoxa din Iosefin, din Piata Kuttl, fosta Catedrala ortodoxa, realizata in cadrul programului privind iluminatul arhitectural. Aceasta a fost pusa in valoare prin montarea unei instalatii cu mii de leduri, dupa modelul Sfanta Sofia din Istanbul.

Urmeaza ca si alte lacase de cult sa fie iluminate arhitectural, pe lista fiind trecute Biserica Mizericordienilor, greco-catolica, din Piata 700, Biserica Piarista, Biserica sarbeasca din Piata Traian si Biserica Ortodoxa Sfantul Ilie din Fabric.

Reprezentantii municipalitatii vor sa evidentieze aspectul cladirilor istorice si al lacaselor de cult din oras, inspirandu-se din lucrarile similare din marile capitale ale lumii. Pentru a  aceasta se utilizeaza mai ales dispozitive de iluminat cu leduri, care pun in valoare in mod armonios detaliile constructiilor, la un consum de energie electrica redus.

In prezent, 8 obiective din Timisoara sunt iluminate arhitectural. Vorbim despre Biserica ortodoxa de pe strada Dej, cea romano-catolica din Piata Balcescu, Biserica Martirilor de pe str. Salcamilor, cea de pe str. Stefan cel Mare, Monumentul Fecioara Maria din Piata Maria, Podul Decebal, Podul Tineretii si Podul Traian.

Exit mobile version