Opinia Timisoarei

Biserica de lux pentru studenti la Timisoara? Cati bani a inghitit din buzunarele timisorenilor Biserica Studentilor din Complex?

TIMISOARA. Centru medical, sala de calculatoare, biblioteca! Nu, nu vorbim despre o universitate, ci despre o… biserica. Mai exact, despre Biserica Studentilor din Timisoara, un lacas de cult destinat… studentilor, spun preotii, care cer bani an de an de la Primaria Timisoara pentru lucrari de extindere a lacasului de cult.

Mai marii bisericii cer din nou sprijin financiar de la Primaria Timisoara ca sa termine lucrarile de constructii incepute la ansamblul bisericesc Biserica Studentilor corpul B,C si D. Vorbim despre 200.000 de lei, bani ce urmeaza sa fie alocati de consilierii locali luna aceasta. Aceasta in conditiile in care anii trecuti, alesii locali au mai dat, pe rand, inca 200.000 de lei – in 2012 si 150.000 de lei – in 2013. In total: 550.000 de lei, adica exact peste 125.000 de euro pentru renovarea si extinderea unei biserici.

„Parohia Ortodoxa Romana Timisoara Zona V. Parvan – Biserica Studentilor solicita sprijin financiar pentru achizitionarea de materiale de constructii in vederea executarii proiectului edilitar al complexului bisericesc, executarea de ornamente la ferestre si usi, precum si executarea finisajelor exterioare si interioare la corpurile existente in campusul universitar. Pentru finalizarea intregului complex, ce are si caracter didactic, este necesara continuarea lucrarilor la corpurile B si C si realizarea corpului D care va cuprinde centrul media, sala de calculatoare, biroul parohial, centrala termica si alte servicii strict necesare bunei functionari a intregului ansamblu bisericesc”, se arata in cererea facuta de preoti pentru Primaria Timisoara.

De ce e nevoie de un ansamblu bisericesc in Complex? Pentru ca „Biserica Ortodoxa Romana urmareste implicarea activa in viata spirituala a societatii romanesti, indeosebi in educatia tinerilor in spirit crestinesc si atragerea lor catre biserica”, mai spun slujitorii bisericii.

Proiectul este unul destul de amplu: duhovnicii au avut in plan realizarea a patru corpuri de cladiri: corpul A – biserica propriu-zisa, corpurile B si C – auditoriu, biblioteca si alte functiuni si corpul D – centru medical, sala de calculatoare, paraclis deschis si altele. In trecut, alesii locali au mai dat in folosinta gratuita si aproape jumatate de hectar de teren catre Biserica Studentilor din complex.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, municipalitatea mai are necheltuiti fix 257.000 de lei din bugetul alocat pentru religie. Va ramane cu 57.000 de lei dupa ce va da banii pentru Biserica Studentilor. Banii urmeaza sa fie alocati la sedinta de consiliu local de vineri, cand alesii mai dau inca 22.000 de euro pentru alte doua biserici.

Sanatatea e distrusa, educatia merge tot mai rau, dar numarul bisericilor din Timisoara creste de la an la an. De la Revolutia din 1989 si pana in prezent, in Capitala Banatului s-au construit nici mai mult nici mai putin de 12 biserici, la care s-au adaugat si alte cateva capele. Citeste o analiza facuta de opiniatimisoarei.ro!

CITESTE SI:

Peste 22.000 de euro pentru biserici din bugetul Timisoarei, luna aceasta. La ce lacase de cult se duc banii?

Centru medical, sala de calculatoare, biblioteca si capela la Biserica Studentilor din Complex. Cati bani investeste Primaria Timisoara!

Sa dea Dumnezeu sa trec examenele! 150.000 de lei aloca Primaria ca sa termine Biserica Studentilor din Timisoara

Exit mobile version