Opinia Timisoarei

Biroul de presa al IPJ Timis este mai tare decat conducerea Politiei judetene

TIMISOARA. Minciuna, dezinformare, tupeu, dar si o slaba pregatire. Acestea sunt atributele care guverneaza Biroul de presa al IPJ Timis. De cativa ani, desi organigrama unuia din cele mai importante departamente ale institutiei politiei judetene cere ca acesta sa fie condus de catre un ofiter, cei care activeaza in cadrul structurii acum nu au decat gradul de agent, incalcandu-se astfel o procedura interna.

Lipsa unui ofiter, cu experienta in domeniu se observa in primul rand in comunicarea cu mass-media. Reprezentantii Biroului de presa sunt mai tot timpul prinsi pe picior gresit. Cei care ar trebui sa aiba grija de imaginea institutiei afla despre actiunile la care participa Politia Timis de la jurnalisti, nu sunt in stare sa ofere informatii corecte sau complete si, mai nou, trec peste deciziile sefilor din IPJ si stabilesc modul in care trebuie mediatizate actiunile politistilor.

Cu alte cuvinte, angajatii Biroului de presa trateaza institutia ca pe propria feuda, lucru sesizat de altfel de majoritatea jurnalistilor timisoreni care evita, de teama sa nu fie “certati”, sa ii mai contacteze pe cei care “lucreaza” la Biroul de presa. Deseori, cei desemnati sa fie ‘purtatori de cuvant’ ai IPJ Timis fie nu raspund la telefon, fie ‘uita’ sa obtina informatiile solicitate.

Probabil ca sunt alte activitati care le rapesc timpul, pentru ca Mirela Draghicioiu (foto dreapta) si Ancuta Morariu (foto stanga), cele doua agente angajate la Biroul de presa din cadrul IPJ Timis, sunt foarte atente cu imaginea lor de pe Facebook.

sursa foto: Facebook

De altfel, sefii IPJ Timis se feresc sa spuna cine este, potrivit organigramei, purtatorul de cuvant al institutiei, cine ia decizia in cadrul biroului cu privire la mediatizarea unor cazuri si de ce nu se respecta organigrama cu privire la angajarea unui ofiter responsabil cu relatiile publice.

Exit mobile version