Opinia Timisoarei

‘Bine ca nu s-a legalizat portul de arma!’ Ce a patit un tata cu copilul bolnav prin spitalele din Timisoara!

TIMISOARA. De la speranta la deznadejde si mai apoi la furie. Un tata a trecut in doar cateva ore prin toate starile posibile, ducandu-si copilul bolnav la medic, intr-o zi de duminica, in Timisoara.

CITESTE SI: Imagini spectaculoase in noapte cu Autostrada deschisa circulatiei, pe Lugoj – Deva. VIDEO! 

In mai toate spitalele prin care a umblat, medicii i-au consultat micutul, insa in lipsa unui diagnostic clar si a unui specialist, lucrurile au luat o alta intorsatura. Parintele e furios pe sistem.

Sistem de sanatate de lumea a IV-a

Vineri seara 03.03.2017 copilului meu in varsta de 11 ani i-au aparut niste bubite mici si dese pe picioare. Cum medicul de familie nu avea program, l-am sunat si l-am rugat sa ne dea un sfat. A zis ca posibil sa fie o alergie si sa-i administram……..
Sambata dimineata nu era nici o imbunatatire, din contra i-au aparut bubite si pe piept, nu ne-am panicat crezand ca e o reactie normala a organismului. Am mai mers la un medic pediatru vecin in bloc sa-l vada. Acelasi raspuns, o alergie la nu se stie ce, sa continuam tratamentul.
Duminica nici o schimbare in bine, mai multe bubite pe burtica si piept. Sotia s-a panicat si am hotarat in sfarsit (eu nu sunt de acord sa mergem la urgente)!!!!!! sa mergem la urgente!!!!
Ajungem la spitalul de urgente pentru copii Louis Turcanu pe la ora 10:35, la ora 11:10 i se fac analize de sange si i se pune o flexula (pentru orice eventualitate). Dupa interpretarea analizelor, ni se spune ca nu stiu ce are, ca analizele sunt bune, dar ca ar putea fi contagios si sa mergem pentru diagnostic la spitalul de boli infectioase Victor Babes.
Ajungem la Victor Babes pe la 11:50, nici un medic cu experienta doar rezidenti. Il examineaza, pun intrebarile de rutina: are febra, il doare burta, il mananca bubitele, etc. La final spun ca, daca nu are febra si nu il mananca bubitele, nu e contagios si nu stiu ce are sa mergem la spitalul de urgente pentru dermato!!!! Dupa vociferari si scandal de o parte si de alta, ne resemnam si mergem catre spitalul de urgente dermatologice de pe strada Daliei.
Ajungem la urgente dermatologie pe la 12:30, stupoare!!!!!!!!! NICI UN MEDIC in spitalul de urgente!!!!!!! Doar o asistenta si portarul!!!!!!!!! Ni se spune ca nu au cu ce sa ne ajute si ca trebuie sa mergem la Spitalul Municipal (Clinicile Noi) ca acolo se trateaza astfel de probleme.
Cu nervii la pamant si dupa un alt scandal cu un portar care nu avea nici o vina saracul, mergem catre Clinicile Noi.
Ajungem la Spitalul Municipal pe la 13:10, sotia merge cu copilul sa intrebe unde trebuie sa astepte sau ce trebuie sa faca. Raspunsul este stupefiant!!!!!!: „nu aveti voie cu copilul la urgente”!!!! Ii explica sotia mea doamnei doctor ca de fapt copilul este urgenta si ca am fost trimis de la „Urgente dermatologice”!!! I se inchide usa in nas spunandu-i ca aici nu se trateaza copii si sa mergem inapoi la Louis Turcanu.
In jur de ora 14:00 ajungem inapoi de unde am plecat cu aceeasi problema si cu muulti nervi, frustari, dezamagiri, reprosuri din parte sotiei ca eu sunt de vina ca nu vreau sa emigram, etc. Asteptam la rand, suntem iar primiti, expunem turul orasului facut, ne raspund ca „asta este” si sa asteptam pana maine (Luni 06.03.2017) sa il vada un medic specialist ca ei sunt depasiti………
Azi la ora 14:00 ma prezint la medicul specialist dermatolog (mi-am luat o zi de concediu). Ajuns acolo raman perplex!!!!!!! Nu am trimitere de la medicul de familie!!!! Ii explic domnei asistente ca am trimitere de la urgente!!!!! Intr-un final accepta sa fim consultati. Intram, examineaza copilul, aceleasi intrebari, din pacate acelasi raspuns: nu se stie ce are!!!!!
Ni se da un bilet de trimitere pentru analize de sange, urina, scaun, exudat, etc. Intreb daca sunt gratuite si unde trebuie sa merg sa le facem. Raspuns uluitor!!!!!!!!!! Nu sunt gratuite ca nu aveti bilet de trimitere de la medicul de familie, ci de la urgente. Le faceti unde vreti pe bani!!!!!!!!! Daca vreti gratuit aveti 2 posibilitati: 1. internam copilul, 2. Maine mergeti luati trimitere de la medicul de familie, veniti la noi, facacem trimitere la analize gratuite!!!!!!!!!!
Am incetat sa mai spun ceva sa ma resemnez pe moment si sa plec bucuros ca in Romania nu este legalizat inca portul de arma!!!!!
La cabinetul alaturat la ORL asteptau cel putin 18-20 de copii si pana la ora 15:00 intrasera doar 2, programul incepand la 14:00………….
Maine o vom lua de la capat: trimiteri medicul de familie, dermatologie, planificare analize si, daca nu sunt fonduri, platite!!!!!!! Sper ca fiului meu sa-i fie mai bine si sa ii treca de la sine problemele, alta sansa nu vad. Apropos, saracul crede ca e unicat si special ca atatia medici nu i-au spus ce are!!!!

ASTA E SISTEMUL PENTRU CARE PLATESC SUTE DE RONI PE LUNA!!!!!!!!!!!!!

Multi ma condamna ca nu vreau sa plec din tara (mai ales sotia si copiii)!!! Ce argumente sa le mai aduc cand ne confruntam cu astfel de lucruri?
Daca era o urgenta mult mai grava? O alergie la un medicament, insecta sau mai stiu eu ce? Pot muri oameni din nepasare si s-a vazut ca au murit oameni din nepasare!!!!!„, a povestit Catalin Andronic intr-o scrisoare pe care vrea sa o inainteze Ministerului Sanatatii.

Parintele relateaza ca la Cinica de Dermatologie de pe strada Daliei a fost singura unitate medicala la care nu a gasit doctor de garda. Am cerut lamuriri conducerii Spitalului Municipal, de care apartine.

Este garda continua. Este profesorul Solovan seful clinicii, care organizeaza garda si este trimisa lista de garda, aprobata de manager, este postata pe site. Este garda. Linie de garda este la Dermatologie si sunt convinsa ca, daca s-a prezentat acolo, a fost anuntat medicul de garda, care trebuia sa se prezinte. Nu stiu amanunte, dar linie de garda exista„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Spitalului Municipal Timisoara, dr. Olimpia Oprea.

Daca si tu ai trecut prin asemenea situatii, te invitam sa ne scrii mai jos, la sectiunea Comentarii!

Exit mobile version