Opinia Timisoarei

Bilete colorate la RATT, la acelasi pret. Timisorenii pot circula cu orice culoare, pe orice mijloc de transport in comun

TIMISOARA. De mai bine de o saptamana, timisorenii care  merg cu tramvaiul, autobuzul sau firobuzul trebuie sa-si cumpere biletele in functie de vehiculele cu care se plimba. RATT a modificat tichetele si le-a colorat pe fiecare in parte, in functie de tipul mijloacelor de transport.

Au rezultat 3 tipuri de bilete: unele de culoare albastra pentru autobuze, unele roz pentru troleibuze si altele galbene pentru tramvaie. Fiecare tichet costa 2 lei, o singura calatorie. Potrivit reprezentantilor RATT insa, timisorenii nu trebuie sa-si faca griji daca au un bilet roz, de exemplu, si se decid sa circule cu tramvaiul.

„Controlorii nostri au fost instruiti ca, in cazul in care un calator se razgandeste, si-a luat un bilet de tramvai si vrea sa mearga cu autobuzul, poate urca nestingherit in orice mijloc de transport in comun. Are dreptul sa circule si cu alt mijloc de transport decat cel corespunzator culorii biletului”, ne-a explicat Cosmin Bradu, purtator de cuvant al Regiei Autonome de Transport in Comun Timisoara.

Reprezentantii RATT spun ca pana si vanzatoarele de la chioscurile regiei au fost instruite sa discute cu calatorii pentru a sti ce bilete sa le vanda. Cert este ca timisorenii nu sunt afectati de noile bilete.

„Este doar o modalitate de a ne face si noi calculele in legatura cu gradul de incarcare pe mai multe rute. Avem 3 tipuri de mijloace de transport in comun: troleibuze, autobuze si tramvaie. In felul acesta avem ocazia sa cantarim mai bine gradul de incarcare de pe mijloacele de transport in comun”, a conchis Cosmin Bradu.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version