Opinia Timisoarei

Bilele lui Nicolae Robu au pierdut definitiv razboiul cu pompierii, la Timisoara!

TIMISOARA. Dupa ce mai multe misiuni de urgenta ale pompierilor au fost zadarnicite de faimoasele bile ornamentale din fier montate in Centrul Istoric, odata cu reabilitarea, iata ca acum toate problemele au fost reglementate.

Va reamintim, o autospeciala SMURD a fost nevoita sa blocheze circulatia tramvaielor intre Libertatii si Bega Mica, pentru a prelua un om cazut in strada, pentru ca nu a putut patrunde in Piata Sfantul Gheorghe din pricina bilelor de fier prinse in pavaj, iar in cazul unei alerte de incendiu la Vicariatul Sarbesc, pompierii n-au putut patrunde in Piata Unirii din pricina unor stalpi si au fost nevoiti sa ii doboare cu ranga.

CITESTE SI: Bilele lui Nicolae Robu au blocat traficul in centrul Timisoarei! In ce situatie au pus un echipaj SMURD aflat in misiune? FOTO!

Odata constatate aceste situatii, pompierii de la ISU Banat au cerut Primariei Timisoara sa ia de urgenta masuri pentru ca autospecialele sa poata patrunde in zona centrala.

Astazi ISU Banat anunta incheierea procedurilor prin care toate piedicile au fost indepartate.

Prin grija constructorului s-a realizat demontarea/mutarea bolarzilor existenti in urmatoarele puncte de acces:

1. Intersectia strazii Piata Libertatii cu strada Emanoil Ungureanu – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
2. Intersectia strazii Piata Libertatii cu strada Vasile Alecsandri – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
3. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Florimund Mercy (piata Sfantul Gheorghe) – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
4. Intrarile in Piata Unirii, unde latimea cailor de acces este mai mica decat dimensiunea necesara unei autospeciale de interventie:
– Coltul de la intersectia strazilor Episcop Augustin Pacha si Palanca;
– Coltul de la intersectia strazilor Matei Corvin si George Cosbuc;
– Coltul de la intersectia strazilor Sergent Constantin Musat si General Eremia Grigorescu;
– Coltul de la intersectia strazilor Gheorghe Lazar cu Vasile Alecsandri.

In plus, anunta ISU Banat, s-a realizat marcarea hidrantilor stradali subterani, in conformitate cu normele in vigoare.

Totodata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat a primit 4 telecomenzi pentru bolarzii telescopici, ca sa poata patrunde in zonele restrictionate traficului auto.

Am primit cele patru telecomenzi la cateva zile dupa ce am avut probleme sa intram in Piata Unirii la o solicitare, iar saptamana trecuta am fost anuntati de catre constructor si ca s-au eliminat toate obstacolele in zona centrala, acolo unde nu ar fi putut intra o masina de interventie. Noi am solicitat deblocarea in cele 7 locatii si am primit raspuns pozitiv in toate cazurile„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Bogdan Mutu, purtatorul de cuvant al ISU Banat.

Exit mobile version