Opinia Timisoarei

Bilele lui Nicolae Robu au blocat traficul in centrul Timisoarei! In ce situatie au pus un echipaj SMURD aflat in misiune? FOTO!

TIMISOARA. Bilele metalice montate in plin centrul Timisoarei, de-a lungul liniilor de tramvai, in cadrul proiectului de reabilitare a zonei Cetate, cu care se mandreste primarul Nicolae Robu, au fost puse fara cap.
Sta marturie o intamplare petrecuta in centrul orasului in aceasta dupa-amiaza.

Un echipaj SMURD sosit in mare graba sa acorde primul ajutor unui timisorean care suferise un infarct a fost nevoit sa opreasca exact pe liniile de tramvai pentru ca altfel nu avea unde sa parcheze, din pricina bilelor metalice.

Astfel, pana cand paramedicii au intervenit, ambulanta SMURD a stationat pe sine, astfel ca circulatia tramvaielor a fost blocata intre Piata Sfantul Gheorghe si Piata Libertatii, pe sensul dinspre 700.

Daca n-ar fi fost bilele ornamentale, soferul salvarii ar fi putut sa traga undeva in lateral astfel incat sa nu blocheze traficul, insa, se pare, la asta nu s-au gandit artizanii noii arhitecturi din Piata Sfantul Gheorghe. Mai mult, sferele metalice sunt atat de des fixate, incat o masina nu se poate strecura printre ele.

Situatia de azi, insa, s-ar putea repeta si in cazul in care ar fi nevoie de interventia pompierilor  la vreun incendiu ori a politiei. Pentru ca nu a fost prevazuta o solutie pentru misiunile de urgenta in zona.

Au fost prevazute de arhitecti pentru anumite delimitari ale unor zone. In Piata Libertatii, spre exemplu, e prevazut sa fie postate astfel de bile in fata Primariei Vechi, pe tot aliniamentul inspre liniile de tramvai. Au un rol si estetic, si de separare a zonei de protectie, in loc de garduri”, explica primarul Nicolae Robu in luna august pe cand au fost montate faimoasele bile.

6 tramvaie au ramas blocate in trafic pana cand echipajul SMURD a preluat barbatul bolnav.

Exit mobile version