Opinia Timisoarei

Morti si raniti. Imaginile dezastrului lasat in urma de furtuna care a lovit cu furie Timisoara si judetul. Foto si video

TIMISOARA. Oameni morti si raniti, acoperisuri smulse, copaci prabusiti. O furtuna violenta s-a abatut asupra Timisoarei duminica dupa-amiaza si a lasat in urma dezastru.

CITESTE SI: Mai multi morti din cauza furtunii la Timisoara si in judet Poarta pusa la intrarea in oras, prabusita pe o masina. Foto si video 

Cel putin 5 oameni au murit si 30 au fost raniti, intre care 6 copii, zeci de acoperisuri au fost smulse de vantul puternic si o multime de copaci prabusiti pe strazi ori pe sosele. Furtuna care a maturat judetul Timis in aceasta seara nu a durat mai mult de o ora, insa a lovit cu o forta de neinchipuit.

Sunt zeci de strazi din Timisoara si mai multe localitati din judet ramase fara curent electric si fara apa, dupa ce rafalele de vant au smuls cabluri de alimentare cu energie.

Un tanar de 24 de ani a murit dupa ce o poarta de intrare in oras, catre Lugoj, s-a prabusit peste masina in care se afla, iar peste o femeie de 36 de ani a cazut un copac in Gradina Zoologica din Timisoara.

Alti doi morti au fost inregistrati la Buzias. Au fost surprinsi de furtuna in parcul din oras. Iar un al cincilea decedat in cursul serii, la Spitalul Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Furtuna a lasat prapad in urma la Timisoara si in judet. Strazi fara apa si curent, acoperisuri smulse, copaci doborati. Foto si video 

De asemenea, pana in acest moment, 30 de oameni au fost raniti de bucati de tigla ori acoperisuri doborate de vant. Printre acestia din urma si nite migranti irakieni care se adapostisera la un hotel din Timisoara.

Echipaje ale pompierilor sunt in misiune in tot judetul incercand sa degajeze drumurile, iar echipe de interventie ale ENEL incearca sa repare stricaciunile.

Primarul Nicolae Robu a facut apel la populatie sa stea la adapost.

Sunt pe teren şi mă crucesc. Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu.

Exit mobile version