Opinia Timisoarei

Bijuterii pe patru roti se vor intrece intr-o cursa inedita la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce Timisoara a avut parte in aceasta primavara de parada automobilelor de epoca, frumusetile pe patru roti vor putea fi admirate din nou la inceputul acestei veri intr-un eveniment care se doreste sa devina traditie in viitor.

CITESTE SI: Momentul in care un autobuz STPT este izbit de o masina in intersectie, la Timisoara. Soferul a venit ca vantul si ca gandul. Video 

In prima zi a lunii iunie va fi organizata prima editie a Memorialului automobilistic ”Timisoara 1930 – Primul concurs international de automobile din Banat”, eveniment care va avea loc in centrul istoric al Timisoarei.

Inscrierile au inceput deja, iar pana la 1 mai s-au inscris 7 echipaje romanesti, cu tot atatea masini, care vin din Timis, Arad si Hunedoara. Autoturismele inscrise pana acum sunt din ani diferiti si de la 5 constructori diferiti: Renault din 1921; PEUGEOT din 1934; DKW din 1935; OPEL din 1936; DKW din 1938; OPEL din 1939 și MERCEDES din 1940.

Organizatorii inca asteapta confirmari de participare din Ungaria, de unde ar putea ajunge la Timisoara un Ford din 1921, si din Serbia, de unde sunt asteptate un Studebaker din 1927 si un Nash din 1930.

La aceasta prima editie, probele competitionale vor fi de abilitate si dexteritate a manevrarii automobilului printre jaloane: conducere cu fata, conducere cu spatele, parcare laterala, pastrand totodata si latura distractiva pentru soferii batranelor doamne.

La ora 10.30, vor sosi participantii, iar dupa finalizarea probelor care vor incepe la ora 11.00, masinile vor ramane parcate in Piata Unirii pana la ora 13.30.

Evenimentul isi doreste sa fie o reeditare a primului concurs international automobilistic ce a avut loc in Banat intre 18 si 20 mai 1930. La acea vreme evenimentul a avut loc „pe triunghiul Sagului de pe soseaua nationala Timisoara – Deta„, asa cum scria in urma cu 89 ziarul Vestul.

La cursa din 1930 a participat si principele Nicolae al Romaniei, care a venit la Timisoara alaturi de domnita Elena si de ministrul Sever Bocu.

Detalii istorice ale evenimentului de acum 89 de ani si articolele din presa vremii pot fi gasite pe blogul lui Vlad Capotescu.

Exit mobile version