Opinia Timisoarei

Big Brother si internet gratuit pe strazi, intr-o comuna de langa Timisoara

TIMISOARA. Strazile principale, intersectiile si statiile mijloacelor de transport sunt monitorizate in permanenta, dupa ce pe strazile din localitate au fost montate peste 20 de camere de supraveghere, iar in cele mai importante puncte din sat, oamenii au acces gratuit la internet, pe strazi.

CITESTE SI: Cancerul nu inseamna moarte! Cum ne putem vindeca de boala ne spune dr. Serban Negru, fondatorul OncoHelp, spitalul privat din Timisoara unde pacientii primesc tratament gratuit

Satul Giarmata Vii, care apartine de Ghiroda, a intrat in era tehnologiei.

„Sunt montate 24 de camere in total si 4 puncte de wireless gratuit. Am decis ca e important ca locuitorii din Giarmata Vii sa se simta in siguranta. Este un proiect necesar pentru ca vrem sa prevenim orice fel de incidnete, iar, daca totusi o sa existe, sa putem sa ii identificam pe cei care le provoaca”, a spus primarul comunei Ghiroda, Ionut Stanusoiu.

CITESTE SI: Veste excelenta pentru locuitorii unei comune de langa Timisoara. Vor putea ajunge mai usor in oras cu troleibuzul! 

Sistemul de supraveghere video este deja functional, iar in aceasta perioada se mai fac mici reglaje. Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere vor fi centralizate pe un server, la centrul de comanda de la Politia Locala Ghiroda.

Pe de alta parte, accesul gratuit la internet pe strazile din Giarmata Vii este deja posibil, iar raza de acoperire este de 180 de metri patrati. Va fi internet in zona parcului de langa biserica, la caminul cultural, in zona terenului de fotbal si „la Ana”. In total, valoarea sistemului de supraveghere si internet gratuit pe strazi se ridica la 131.000 de lei.

Se reia asfaltarea in Giarmata Vii

O alta problema importanta pe care o au locuitorii din Giarmata Vii va fi rezolvata in curand. Pana la jumatatea anului viitor, strada Teilor va fi complet asfaltata si modernizata.

„Proiectul de asfaltare era deja in executie, dar a trebuit sa intrerupem lucrarea, pentru ca reprezentantii E-on Gaz sa poate schimba conductele si bransamentele la sistemul de gaz. Daca nu faceam acest demers, riscam sa finalizam lucrarea de asfaltare si apoi sa trebuiasca sa intervenim din nou si sa spargem, ca sa reabilitam reteaua de gaz, si asta ar fi insemnat o cheltuiala in plus si inca un santier”, a explicat primarul din Ghiroda.

Termenul de finalizare a lucrarilor pe strada Teilor din Giarmata Vii este sfarsitul lunii iunie 2017, iar pana atunci strada va fi complet asfaltata, se vor reabilita trotuarele si vor fi facute rigole acoperite.

Exit mobile version