Opinia Timisoarei

Big Brother in tramvaie la Timisoara! Vor fi puse cate 6 camere video in fiecare garnitura reconditionata

foto: ebotosani.net

TIMISOARA. Jumatate din tramvaiele din Timisoara vor fi ca noi dupa reconditionarea anuntata de primarul Nicolae Robu. Zilele trecute, edilul a anuntat ca in anii urmatori vor fi reabilitate cel putin 30 din tramvaiele care se afla acum in parcul auto al RATT.

In urma reconditionarii, in fiecare vagon de tramvai se vor pune cate 6 camere video. Acestea vor duce la scaderea numarului de calatori fraudulosi si a violentei in mijloacele de transport in comun.

„Proiectul de reabilitare prevede echiparea tramvaielor cu 6 camere video, dupa modelul existent in tramvaiele moderne, noi, de aceleasi dimensiuni”, a declarat, marti, primarul Timisoarei.

Edilul nu s-a decis inca unde va trimite mijloacele de transport in comun pentru reconditionare, insa este cert ca in viitor, calatorii timisoreni se vor bucura de tramvaie moderne, cu incalzire in scaune, climatizare, internet si camere video in fiecare vagon.

Un singur tramvai reconditionat va costa in jur de 500.000 de euro. Primul ar putea circula chiar de anul acesta in Timisoara. Va reamintim ca in parcul Regiei Autonome de Transport in Comun se afla 93 de tramvaie, din care doar 60 sunt scoase zilnic pe traseu.

CITESTE SI:  Primaria Timisoara nu mai cumpara tramvaie noi! Le reconditioneaza pe cele vechi, cu aproximativ jumatate de milion de euro bucata

Exit mobile version