Opinia Timisoarei

Biciclistii rai, amendati, dupa ce s-au plimbat prin zona pietonala din centrul Timisoarei! GALERIE FOTO

TIMISOARA. Aproape 100 de biciclistii au raspuns chemarii la pedalare prin centrul Timisoarei. Adunarea s-a dat la ora 16, in fata Catedralei Mitropolitane din Timisoara, de unde iubitorii mersului pe doua roti au pornit intr-o plimbare pe biciclete, in semn de protest, prin centrul istoric.

Desi stiu ca nu au voie sa pedaleze pe mai multe strazi din centrul orasului, biciclistii au iesit la plimbare tocmai ca sa primeasca amenzi, pentru a trage un semnal de alarma. Acestia nu sunt de acord cu interzicerea folosirii bicicletelor prin zona istorica si spun ei, decizia este una ilegala.

„Scopul este sa adunam cat mai multe amenzi pentru nerespectarea semnelor de circulatie plasate ABUZIV printr-o hotarare a Comisiei de Circulatie. (Este ilegal ca o hotarare a Comisiei de Circulatie sa contrazica o hotarare a Consiliului Local). Facem asta deoarece dorim sa contestam aceste amenzi in instanta si am reusit sa gasim un avocat care este dispus sa le conteste pe toate laolalta contra unei sume de maxim 1000 RON”, spuneau organizatorii flash mob-ului.

Biciclistii s-au plimbat prin Piata Operei si Piata Liberattii, apoi si-au continuat drumul spre strada pietonala Marasesti. Aici au fost intampinati de politisti, care au inceput sa le imparta amenzi.

Cu toate acestea, biciclistii sunt hotarati sa nu se opreasca pana nu isi fac dreptate si au de gand sa organizeze astfel de plimbari in fiecare weekend.

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version