Opinia Timisoarei

Biciclistii interzisi din Timisoara au iesit din nou in strada. Li s-a ‘alaturat’ Asociatia pentru Timisoara Capitala Culturala a Europei. GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Sute de biciclisti din Timisoara au pedalat, duminica la pranz, pe strazile orasului, cu scopul de a le arata soferilor ca si ei sunt parte din trafic. La finalul pedalarii s-au plimbat pe langa biciclete prin centrul orasului, pentru a atrage atentia Primariei Timisoara ca au si ei loc in zonele pietonale.

A fost inca o pedalare marca Verde pentru Biciclete. Biciclistii au pornit de la platforma Timco de pe Calea Circumvalatiunii si au urmat un traseu de cativa kilometri buni, fiind insotiti de echipaje de politie. S-a pedalat pe Calea Circumvalatiunii – Calea Aradului – Piata Marasti – Bv. Take Ionescu – Calea Dorobantilor – str. Andrei Saguna – str. Pestalozzi – Bv. Corneliu Coposu – Bv. Vasile Parvan – Bv. 16 Decembrie – Calea Sagului – Bv. Liviu Rebreanu – Bv. Iosif Bulbuca – sens AEM – Bv. Iosif Bulbuca – str. Aries – str. Surorile Martir Caceu – Aleea F.C. Ripensia – str. Michelangelo – Bv. I.C. Bratianu – str. Hector – Bastion Theresia – Punctele Cardinale – Piata Marasti – str. Marasesti – Piata Victoriei.

Au primit aprobare de la Primaria Timisoara pentru a pedala pe strada Marasesti, dupa ce municipalitatea a interzis accesul biciclistilor pe pietonalele din zona centrala.

La final, cele cateva sute de biciclisti au facut o plimbare pe langa biciclete pe Corso, „in semn de respect fata de pietoni”, cerand astfel autoritatilor locale sa ridice restrictia pentru biciclete impusa in centrul orasului.

Partener al evenimentului a fost si Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana, sprijinita de primarie din bani publici.

Va reamintim ca Asociatia Verde pentru Biciclete a luat in sfarsit actiune fata de decizia autoritatilor locale de a interzice biciclistii in centrul orasului. Reprezentantii VpB cer accesul biciclistilor in toate zonele orasului.

CITESTE SI: Verde pentru Biciclete reactioneaza, oficial: ‘Solicitam accesul in toate zonele orasului pentru biciclisti, in Timisoara!’

Exit mobile version